27/08/2013

Teatre Principal Project: perdonin l'escepticisme

2 min

Gat escaldat o condemnat per desconfiat. Ja ho veurem. El que és segur és que em guanyo des d'ara l'apel·latiu d'aixafaguitarres. Ens assabentem que hi ha un projecte de recuperació de l'immoble del Teatre Principal de Barcelona en dues fases que s'encetarà a finals d'aquest any després d'una inversió de dos milions d'euros. Al darrere hi ha una empresa que es diu Principal Project amb una web en construcció i els noms que fins ara han aparegut són els d'Àlex Gual i Xavier Balaguer, tots dos vinculats el món del manager consulting . Hi ha tres socis però ningú ha dit quin era el tercer. Pressuposo que cap dels anomenats són grans inversors. En tot cas, cercadors d'inversors que han començat per fer públic l'ambiciós projecte.

Multiquè? Un dubte. Diu el senyor Gual que el primer serà reobrir el Principal com a sala multidisciplinària. Amb què? Teatre? No. Potser. Volen dir que s'hi farà allò que sigui comercial. Sia un desfilada de condons o un concert patrocinat per Tele Taxi. Vull dir que multidisciplinari no vol dir res gairebé mai i en aquest cas encara menys.

La restauració com a objectiu. Anuncien un restaurant fins i tot a l'amfiteatre per veure els espectacles. Això de la restauració ens ho creiem. Fins i tot pensem que, amb l'hotel previst a la segona fase, és l'objectiu principal del projecte. Absolutament lícit, esclar. Però d'això a dir que el Principal reobrirà... De fet, la sala ha estat llogada almenys dos cops per dos grups que van voler utilitzar-la com a espai per a la música. No va funcionar. Al bar i foyer hi ha ara, o fins fa poc, un outlet de samarretes i calcetes.

L'escepticisme. Hi ha un precedent prou amargant com el del que va ser Teatre Barcelona a la Rambla de Catalunya. "Un nou edifici que tindrà un nou teatre", van prometre. Una saleta d'espectacle hi és. Però el teatre no.

stats