ARTS ESCÈNIQUES

El Teatre de Barra dona la benvinguda al Cabaret

La 12a edició del cicle es farà el 22 de febrer i els dies 1, 8, 15 i 22 de març a cinc bars del barri de Can Amunt de Palma

Estrelles de cabaret, cobletistes, teatre de varietats, tragicomèdies musicals, drames, decadència, rialles, llàgrimes i emocions ompliran el barri de Can Amunt de Palma en una nova edició del Teatre de Barra.  

'Wilkommen Cabaret' es durà terme el dijous 22 de febrer i els dies 1, 8, 15 i 22 de març a cinc bars del centre històric: la vermuteria Vi.Xet, Es Trasto Petit, el Molta Barra, Ca la Seu i el Brick Bar. La gran final serà el 24 de març a les 20.30 h al teatre Mar i Terra de Palma.  

Els autors, elegits per concurs anònim, que veuen interpretats els seus textos en aquesta 12a edició del Teatre de Barra són Miquel Àngel Raió, Jose Artero, Ivo Erasmo, Eder Mol i María Cristóbal Otxandio. Entre alguns dels intèrprets que faran part d'aquesta edició destaquen Aina Frau, Lina Mira, Miquel Àngel Torrens o Joan Miquel Artigues.  

A la presentació d'aquesta nova edició del Teatre de Barra aquest dilluns a Palma hi han assistit el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió i el coordinador del Teatre de Barra, Javier Matesanz. Ambdos han destacat la consilidació del cicle de teatre que "permet apropar les arts escèniques a un nombre més gran de gent", ha dit Carrió i que aplega en cada edició "prop de 4.000 espectadors -segons les votacions registrades-", ha recalcat Matesanz. 

Com a novetat d'enguany es farà una exposició de fotografies que recullen les 12 edicions del Teatre de Barra fetes per Jaume Salom i que es mostraran al teatre de Mar i Terra abans i després de la final que l'obra guanyadora, elegida pel públic. 

Programa

'Willkommen Cabaret' oferirà les següents propostes:

  • ' Cocotte Jolie', de María Cristóbal Otxandio. Dirigirà Luca Bonadei i Aina Frau i Lina Mira seran les protagonistes. Es tracta d’una tragicomèdia on una inesperada herència posa a Simona i Antònia en una situació impossible al tanatori. Ca la Seu.
  • ' El cel pot esperar', d’Eder Mol. Dirigiran Eder Mol i Pablo Varela i les actrius protagonistes seran Aina Frau i Marilena Villalonga. Dos estrelles del cabaret es preparen per la que podria ser la seva última funció. Brick Bar.
  • ' El penúltimo cuplé', d’Ivo Erasmo, qui també la dirigeix. Els intèrprets seran Pedro Orell Melian i Miquel Àngel Torrens. Un lletrista de cuplés i l’amo d’una companyia de varietats debaten sobre què tenen en comú el cabaret alemany o el francès amb l’espanyol. Molta Barra.
  • ' Cabaret sauvage', de Jose Artero. Dirigirà Vicka Duran i estarà protagonitzada per Marina Domínguez i Bernat Molina. Una història sobre el teatre de varietats “Cabaret Sauvage”. Es trasto petit.
  • ' Maybe this time', de Miquel Àngel Raió. Dirigeix Lluqui Herrero. Joan Miquel Artigues i Conchi Almeda són els protagonistes. Dos personatges que semblen trets de la pel·lícula “Cabaret” són creuats per l’atzar en l’últim local de varietats de la ciutat. Vermuteria Vi.Xet.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF