Tanca l'emblemàtic local de concerts Jazz Voyeur Club

Els propietaris del local han venut tota la finca i es veuen obligats a tancar les portes el proper 2 de novembre

El Jazz Voyeur Club de Palma tancarà el proper 2 de novembre, ja que els propietaris de la finca l'han venuda. "Creiem que hi volen construir un hotel, però no en sabem res més", ha explicat l'actual gerent del local, Luis Garcia, a l'ARA Balears. Jazz Voyeur Club, ubicat al carrer dels Apuntadors, número 5, del barri de la Llotja de Palma, va obrir l'any 2006 i és hereu dels antics Café Bruselas i Café Barcelona, també dedicats al jazz en directe i per on varen passar artistes illencs actualment reconeguts internacionalment, com Concha Buika.

Amb el tancament d'aquest bar, desapareixen, doncs, els més de cinquanta anys d'història musical que guarden aquelles quatre parets. I no és estrany: la Llotja és el barri més gentrificat de Ciutat. Així ho alertava fa uns mesos un estudi de l'Observatori de la Gentrificació de Palma XXI: "'La Llotja, que és un barri residencial, està sent devorada a poc a poc per l'activitat comercial i turística" i en només tres dècades "un terç dels residents locals del barri l'han abandonat, mentre que la població estrangera s'hi ha multiplicat gairebé per sis", apunta. 

Garcia no es planteja moure's a un altre lloc del barri: "Ja ho hem mirat i a la Llotja és gairebé impossible trobar un local on posar música en directe", sentencia. La notícia no els ha vingut de nou, ja que el darrer contracte de lloguer el varen fer per cinc anys, amb les dates exactament iguals a tots els establiments de la finca, on també hi ha Ábaco, que també haurà de tancar les portes.

El punt final de Jazz Voyeur deixa amb pràcticament cap supervivent el circuit de bars musicals històrics a Palma. El darrer a rodar la clau al mateix barri de la Llotja va ser el Bluesville, després de vint anys de música en directe, que va portar a Palma artistes com Depedro, Omar Sosa i Adrián Costa de Los Reyes del K.O.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF