Música
Cultura 27/08/2013

Joan Colomo, Marina Rossell, John Talabot, Peret, Txarango, Los Sirgadors i la Sala Sidecar, distingits amb els Premis Altaveu 2013

Els guardons es lliuraran a Sant Boi de Llobregat el 5 de setembre

Ara
2 min

BarcelonaJoan Colomo, Marina Rossell, John Talabot, Peret, Txarango, Los Sirgadors i la Sala Sidecar de Barcelona rebran el 5 de setembre els Premis Altaveu 2013, els guardons del Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi de Llobregat, que volen reconèixer les figures i les trajectòries musicals catalanes més desacatades de l'any.

El jurat, format per músics, periodistes i professionals del món de la música i l'organització del Festival, premia Joan Colomo "per ser una ànima naïf i lliurepensadora a l'escena dels bandautors rockers catalans, que esculpeix màgiques cançons a cop de cisell, alliberant els minairons i les nimfes amagats als rierols entre roques i soques". El guardó a Marina Rossell és "un reconeixement a una cantant honesta que va emprendre una trajectòria personal de compromís per la cançó, que va des de les essències de la memòria col·lectiva de les cançons catalanes fins a la difusió de l'obra de Moustaki, passant per la profunditat poètica d'Espriu". També es reconeix la trajectòria de Peret, "un dels cantants més populars de la història de la música de Catalunya i un dels màxims exponents de la rumba".

De John Talabot es valora que hagi "aconseguit crear un so propi en un món tan variat i complex com és l'electrònica", i dels Txarango, que hagin sigut "la banda revelació de l'any 2012". El jurat també premia el grup Los Sirgadors per la lletra de 'La Saboga', "lírica rítmica i de caire reivindicatiu que beu de la dura realitat mediambiental d'Ebre i les terres del Delta". Finalment, la Sala Sidecar de Barcelona rep un premi per "arribar als 30 anys amb un bon estat salut i convertir-se en la sala més antiga de Barcelona amb una programació estable i continuada".

La 25a edició del Festival Altaveu se celebrarà del 5 al 7 de setembre a Sant Boi de Llobregat. Hi actuaran Standstill, La Troba Kung-Fú, Damien Jurado, Egon Soda, Dorian, Pony Bravo, Ramon Mirabet, Scott Mathews, La Sombra del Átomo, Mucho, Nando Caballero i l'Orquestra del Llanero Solitari, Núria Graham, Wednesday Lips i Llorer.

stats