Publicitat
Publicitat

Música

Susan Boyle desvela que pateix la síndrome d'Asperger

La cantant escocesa, que va saltar a la fama al programa 'Britain's got talent', se sent "alleujada" i "relaxada" per haver diagnosticat correctament el trastorn

La cantant escocesa Susan Boyle, que va saltar a la fama el 2009 després de participar en el programa televisiu de caçatalents 'Britain's got talent', ha revelat que pateix la síndrome d'Asperger, una forma d'autisme. En una entrevista publicada aquest diumenge a la pàgina digital de 'The Observer', Boyle, de 52 anys, va confessar que li van diagnosticar Asperger fa un any i que se sent "alleujada" i "relaxada" de saber-ho.

Segons explica, de petita li van fer un diagnòstic equivocat. " Em van dir que tenia dany cerebral. Jo sempre vaig saber que era una etiqueta injusta. Ara entenc més bé el que estava malament i em sento alleujada i una mica més relaxada amb mi mateixa", va afirmar la cantant. Boyle es va fer famosa després de causar sensació cantant 'I dreamed a dream', però el seu èxit es va veure frenat en algunes ocasions pel seu comportament volàtil i explosiu.

El trastorn d'Asperger afecta la interacció social dels que el pateixen i comporta problemes de comunicació. Segons 'The Observer', a Boyle li deien de petita "Susie la simple" i va ser víctima d'assetjaments per part dels companys de classe perquè era diferent.

Boyle va afirmar que el seu problema no canviarà la seva vida, simplement és una situació amb la qual haurà "de conviure".

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 25/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF