El Grau Superior de Jazz s'implantarà l'any que ve al Conservatori de les Illes Balears

Aprofitant la presentació del VII Mallorca Saxophone Festival, s'ha fet l'anunci d'aquest nou estudi de jazz i música moderna del CSMIB

El Conservatori Superior de Música de les Illes Balears tindrà el grau d'especialitat en jazz i música moderna el proper curs 2015/2016. Així ho ha confirmat la directora del conservatori, Catalina Pons, en la presentació de la vuitena edició del Mallorca Saxophone Festival després que la Conselleria de Cultura ho hagi aprovat. És una especialitat que el Conservatori de les Illes ha estat reclamant durant més de 8 anys i que ja s'estudia en altres centres superiors de música d'arreu de l'Estat, com és el cas de l'ESMUC a Barcelona, que va ser capdavantera d'implantar aquests estudis.

En aquesta especialitat hi entrarà qualsevol disciplina instrumental després de passar les proves d'accés que es duran a terme del 22 al 25 de juny. Des d'aquest matí, ja es pot veure tota la informació del contingut de les proves i el pla d'estudis a la web del conservatori.

Per altra banda, la nova edició del Mallorca Saxophone Festival començarà aquest dijous, 26 de març, amb tota una sèrie de concerts a diversos espais de Palma fins a l'1 d'abril. Les activitats estan principalment orientades a joves saxofonistes amb edats compreses entre els 14 i 25 anys, però el festival també està obert al públic en general. Així ho ha explicat el director del festival, Rodrigo Vila: "Una vegada més es pretén crear una nova i innovadora estructura tant artística com pedagògica dirigida cap a un doble destinatari".

La programació inclourà un total de 12 concerts i, a més, conferènciès, tallers i master-class que seran impartides pels artistes convidats. La gran part d'aquestes activitats es realitzaran al conservatori de música, però amb l'ànim d'obrir el festival a tots els públics i aconseguir una major difusió dels concerts-jazz; la sala Backstage i el Blue Jazz Club seran els escenaris escollits per gaudir dels concerts.

Entre els artistes convidats, hi destaquen noms com el de la francesa Marie-Bernadette Charrier, considerada una dels millors saxofonistes mundials, a més de l'argentí Emiliano Barri; la jove promesa Carl-Emmanuel Fisbach; la madrilenya Beatriz Tirat, que va aconseguir el primer premi en el prestigiós concurs Intercentros Melómano; Josep Antoni Antón Suay, professor del Conservatori Professional de Música d'Alacant, i el quartet italià True Voices Saxophone Quartet, un dels màxims exponents de la música jazz europea actual.

A més, hi participaran compositors com Alberto Posades i Jesús Torres i els professors titulars de l'Aula de saxòfon del Conservatori Superior de Música dels Illes Balears Rodrigo Vila i David Brutti, entre altres personalitats destacades del món del jazz i el saxòfon. La cloenda del festival serà a l'auditori del conservatori protagonitzat per l'orquestra de corda del CSMIB amb la direcció d'Alfredo Oyágüez.

EDICIÓ PAPER 12/08/2018

Consultar aquesta edició en PDF