Publicitat
Publicitat

Mor l'escriptora anglesa Sue Townsend, autora dels diaris d'Adrian Mole

Els seus llibres van ser èxit de vendes als anys 80. Ha mort als 68 anys

L'escriptora britànica Sue Townsend, autora dels cèlebres diaris d'Adrian Mole, ha mort als 68 anys, segons informa 'The Guardian'. Townsend va ser una de les autores angleses més venudes dels anys 80. Les històries del personatge adolescent Adrian Mole es desenvolupen des de l'Anglaterra de l'ex primera ministra conservadora Margaret Thatcher fins a l'executiu del laborista Tony Blair.

Townsend, que es va quedar cega fa anys a conseqüència d'una diabetis, ha mort a casa seva, a Leicester, després d'haver patit "una curta malaltia", d'acord amb l'autor Bali Rai, que s'ha mostrat "profundament en xoc i entristit" en rebre la notícia d'un dels fills de la novel·lista.

Des que fa 30 anys va publicar 'El diari secret d'Adrian Mole' (1982), que es va convertir en un clàssic de la literatura juvenil del Regne Unit, Townsend va escriure un total de set volums dels diaris d'aquest personatge, cinc novel·les populars i nombroses obres teatrals.

Entre alguns dels seus títols més coneguts hi ha 'La reina i jo' (1992), 'Nens fantasmes' (1997) o 'La dona que va viure un any al llit' (2012).

L'escriptora va ser diagnosticada de diabetis el 1980 i es va sotmetre a un trasplantament de ronyó el 2009.

Townsend, casada i amb quatre fills, va néixer a la ciutat anglesa de Leicester el 1946 i va ser allà on va situar les seves obres més famoses. Alguns dels seus llibres van ser portats als escenaris teatrals, mentre que la reeixida saga de Mole va ser adaptada per a ràdio, televisió i teatre.


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF