Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Statuas d Sal torna als escenaris quatre anys després de la ‘Klosing Fiesta’

Actua avui en el festival Sueños de Libertad de Sant Antoni

Quan els astres s’alineen no s’ha de deixar passar l’ocasió, i això és el que ha passat a Statuas d Sal. El grup eivissenc format per David Serra, Joan Barbé, Omar Gisbert, Juanma Redondo i Fernando Hormigo ha vist en el festival Sueños de Libertad una oportunitat de retornar als escenaris i ho ha fet coincidir amb la presentació del DVD del seu darrer concert, Klosing Fiesta, que inclou un documental inèdit de 40 minuts, Puntos suspensivos. “Sempre ens hem caracteritzat per fer directes molt potents, i ara volíem celebrar el llançament de la gravació d’un directe amb un directe”, explicà a l’ARA Balears el músic Joan Barbé.

De fet, Barbé forma part de diversos projectes musicals “i gairebé tots són amb components d’Statuas d Sal”, és per això que, segons el músic de Santa Gertrudis de Fruitera, “no ha estat difícil tornar a posar en marxa la maquinària”. Fa un mes que assagen al local, malgrat que abans ja havien fet reunions per tancar quins temes tocarien i per mirar quines variacions en faran en directe. “Malgrat que ja hem passat l’etapa de creació, sempre hi ha marge per a sorpreses”, sentencià Barbé.

El darrer cop que aquest grup va trepitjar un escenari va ser el juliol de 2013, en un concert gratuït que havia de significar un “adeu” però que ha acabat sent un “fins aviat”. “Tots ens duim molt bé, treballam junts i no tenim problema a ajuntar-nos damunt un escenari”, conclogué Barbé, qui va reiterar que aquest concert és “un fet aïllat” i no significa el retorn de la banda als circuits musicals de l’illa d’Eivissa. “La gent ens ha demostrat estima i ens ha transmès que li fa molta il·lusió veure’ns un altre cop tocant junts”, digué el músic, qui reconegué que quan des de Sueños de Libertad li feren la proposta de participar-hi no li va costar gaire dir que sí. “És un festival que té molt de nivell i estam encantats de poder donar-li suport”, afegí.

Música ‘indie’ amb la nit eivissenca

Durant aquest cap de setmana es du a terme a la localitat de Sant Antoni de Portmany el festival Sueños de Libertad. És una oportunitat per veure a Eivissa alguns dels noms més importants del panorama indie estatal, com alguns dels grups més importants del pop-rock espanyol. Amaral, Iván Ferreiro, Sidonie, Amparanoia, Depedro... són només alguns dels noms que des de dijous passaran pels diferents escenaris on té lloc aquest festival.

Sueños de Libertat cerca consolidar-se com una alternativa seriosa al panorama de festivals, i per això s’aposta per copiar formats consolidats com el Sonorama Ribera, que basa el seu cartell en l’indie rock i el pop estatal. A més a més, conscient que ha estat dels darrers a arribar, juga amb un altre factor: ser el més matiner. Per això intenta guanyar, quant a calendari, el SOS 4.8 de Múrcia.

L’objectiu dels organitzadors és fer tornar Eivissa als seus orígens allunyats de la música house que domina el panorama illenc actual. Així, els concerts conviuran amb mostres d’artistes locals i internacionals i una zona gastronòmica on es podrà gaudir dels plats típics, a més d’una mostra de l’artesania hippy d’Eivissa.