Star Wars 35 anys
Cultura 18/05/2012

'Star Wars', a l'avantguarda dels efectes especials

Star Wars
1 min
Star Wars, a l'avantguarda dels efectes especials

Com King Kong , 2001. Una odissea espacial o Matrix, Star Wars pertany a un exclusiu club de films que han suposat un punt d'inflexió en el cinema tant pel seu impacte cultural com tecnològic. Però si els efectes especials de Star Wars van fer història va ser en part perquè George Lucas va fundar la seva pròpia companyia per crear-los. La va anomenar ILM (Industrial Light and Magic) i, sense exagerar, es pot afirmar que va canviar el decurs del cinema de Hollywood.

ILM va crear els més de 300 efectes especials del primer episodi de Star Wars en poc més de sis mesos, treballant a partir de maquetes i inventant noves tècniques per respondre a les demandes de Lucas. Després, ILM s'ha fet càrrec dels efectes de la majoria de films de Spielberg i l'any passat fins i tot va produir el seu primer film d'animació, l'oscaritzat Rango .

El 1999, L'amenaça fantasma va inaugurar l'era del cinema digital, imposant les pantalles blaves als rodatges, la creació digital dels fons i la interacció amb personatges imaginaris. Star Wars tornava a assenyalar el camí a Hollywood.

stats