ROCK
Cultura 03/05/2011

Els Sopa busquen el rècord amb el tercer Sant Jordi

A.g.
2 min

Barcelona.Els Sopa de Cabra ja han venut 35.920 entrades per als seus concerts d'aniversari del 9 i 10 de setembre al Palau Sant Jordi. Però no en tenen prou, en volen més. I han decidit fer un tercer concert, l'11 de setembre, a les 19 h, al mateix escenari de Montjuïc, cosa que els posaria al nivell dels Dire Straits (1991), Alejandro Sanz (2001) i el duet Sabina i Serrat (2007), els únics que han omplert el Palau durant tres nits consecutives. La idea de tornar a posar-se a prova ve de la pressió social, de molta gent, encara, que s'ha quedat sense l'oportunitat de tornar a veure els de Girona en el 25è aniversari del seu naixement, i en el 10è de la seva dissolució. Aquest divendres, a partir de les nou del matí, tots els fans dels Sopa tindran l'oportunitat, ara sí, d'assistir al seu concert... per ara.

Per mesurar l'impacte del nou fenomen Sopa hem de tenir en compte que només Madonna, Bruce Springsteen, Depeche Mode i Roger Waters han aconseguit omplir dos dies seguits el Palau Sant Jordi, i que si aconsegueixen vendre 17.500 entrades més, podrem dir que els hauria sortit més a compte triar l'Estadi Olímpic Lluís Companys i fer de Rolling Stones. Els membres de la banda, no obstant això, són els primers sorpresos davant la voràgine. Diuen que tot plegat té a veure amb què molta gent, fa deu anys, es va quedar amb ganes de veure com creixien els inventors d'himnes generacionals com L'Empordà o Camins .

El debat sobre el tercer concert ha estat molt intens entre els Sopa. També amb els promotors. L'agosarament de Gerard Quintana s'hauria imposat, vist, sobretot, l'èxit en la venda d'entrades dels dos concerts anteriors. Si van acomiadar-se omplint sis nits seguides la Sala Razzmatazz, tornen amb un triple Sant Jordi.

stats