PROPOSTA CULTURAL
Cultura 16/08/2016

Concert d'Hombres G a Port Adriano

Més música, cinema, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
10 min

Hombres G / Concert

Port Adriano (Calvià) /23.30 h
Hombres G

La banda de pop rock i rock liderada per David Summers celebra que fa tres dècades que va publicar el primer àlbum, de títol homònim. El grup s'ha convertit amb el temps en un imprescindible de l'escena musical espanyola. Després de diversos anys d'èxits juvenils a partir dels 80, el grup es va separar i el 2003, la gran acollida que va tenir el disc d'homenatge 'Voy a pasármelo bien' i el recopilatori 'Peligrosamente juntos', amb la gira que le va seguir, van propiciar la tornada del quartet als escenaris.

Noah Newville / Concert

Sa Cova bistro (av. Cala Agulla, 77. Cala Ratjada) / 20.30 h
Noah Newville

La cantautora s'ha convertit en una de les joies de l'escena mallorquina. Noah Newville encisa amb la seva veu i la seva música quan interpreta temes de música country, folk, cançons pròpies i versions de grups com ‘Old Crow Medicine Show’, ‘Mumford and Sons’, ‘Dolly parton’. Mentre l'escoltau, podreu gaudir, a més, de la millor oferta culinària.

Guiem Soldevila/ Concert

Pati de Can Torró (Alcúdia) / 22h
'Amoramort'

Guillem Soldevila és un dels cantants i compositors menorquins amb més reconeixement de l'escena musical illenca. Ara ve a Mallorca a presentar en format acústic el seu disc 'Amoramort', un treball que combina la poesia i la música a través de textos de Salvador Espriu i Ponç Pons. El concert s'emmarca en el programa TalentIB, que facilita la difusió cultural entre les illes.

'Dando la nota. Aún más alto' / Cinema a la fresca

Parc de la Mar (Palma) / 21.30 h
'Dando la nota'

En la cita d'aqueste dimecres amb el cinema a la fresca es projectarà la pel·lícula realitzada com a resultat de 'Donant la nota' (2012). Beca i Fat Amy s'enfronten al seu últim any a la universitat. Les Barden Belles s'han convertit en el cor a capella més important i envejat del campus i competirà en el Campionat mundial de Cors, en el qual l'equip nord-americà mai no ha guanyat.

Faus, Montserrat & Moreno / Concert

Finca de l’Auba (camí de s’Escorxador. Manacor) / 21h
Cristina Faus

Aquest serà el quart i últim concert de les V Serenates a l'Auba que s'organitzen a la Finca de l'Auba a benefici de les associacions Tip-Tap i Aprop.Els protagonistes seran la mezzosoprano Cristina Faus, el tenor Albert Montserrat i la pianista Alicia Moreno.

Sidonie / Concert

Jazzbah (passeig es Pla de Sant Joan, 3. Ciutadella) / 23.30 h
Sidonie

El grup de rock psicodèlic i rock alternatiu va sorgir a Barcelona en els anys noranta. Els components del grup són Marc Ros (cantant, guitarra i baix), Jesús Senra (segones veus, baix, sitar, guitarres elèctrica i acústica) i Axel Pi (bateria, taules i bongos).

'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' / Exposició

Fundació Pilar i Joan Miró (carrer Joan de Saridakis, 29. Palma) / Fins al 19 de març de 2017
'Joan Miró. Mirades a la col·lecció'

La nova exposició 'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' selecciona una part important del fons de l’artista provinent de la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, de col·leccions privades i del Govern de les Illes Balears. 146 obres de les dècades dels seixanta als vuitanta que ens introdueixen en l’univers creatiu de l’artista. Una mostra representativa en la qual es descobreix un Miró transgressor, més experimental que en èpoques anteriors. Una visita a l'exposició permet apreciar diferents àmbits creatius: la concepció del paisatge, l'influència de l'expressionisme americà, la proximitat a la cal·ligrafia oriental i l'ús quotidià d'objectes.

'Carte Blanche a Isaki Lacuesta' / Exposició

Es Baluard. Museu d’ Art Contemporani de Palma (Plaça de la Porta de Santa Catalina, 10 – Palma) / Fins al 25 de setembre de 2016
'Carte Blanche a Isaki Lacuesta'

Es Baluard ha proposat al cineasta Isaki Lacuesta una intervenció a les sales de la col·lecció permanent que permeti una relectura i noves interaccions. El projecte se centra en la idea de (des)apropiacionisme, desautoria, simulacre i revisionisme museològic, en un exercici de ficció com a dispositiu per mirar les obres i interpel·lar l’espectador.

'Luz mineral-Ser Visceral' / Exposició

Maior Pollença (Plaça Major, 4 -1. Pollença) / Fins al 15 de setembre
'Luz mineral-Ser Visceral'

La pintura fa factible una certa dialèctica entre la geometria orgànica i l'organisme que es descriu geomètricament. Per tant, es pot anar des d'una organització de l'espai com a arquitectura a una pintura edificant de qualsevol òrgan, de qualsevol organisme, de qualsevol organització. Es dissenya allò visceral, però també s'anima allò mineral.

Aquesta és la primera exposició a Mallorca de Daniel Verbis (León, 1968), un artista que combina les instal·lacions amb la pintura i ho integra tot en un joc lúdic. Poc ortodox en la utilització de materials, el seu treball està marcat per l'experimentació. En les seves obres empra resines, plastilines, botons, fils, llanes, cordes, lones, entre altres materials.

‘El passat i el present’ / Exposició

Museu Modernista Can Prunera (carrer de la Lluna, 86-90. Sóller) / Fins al 30 d’octubre
‘El passat i el present’.

El Ferrocarril de Sóller i la Fundació Tren de L’Art organitzen l’exposició ‘El passat i el present’ de Toni Garau emmarcada dins la V edició de Fills de la Serra. ‘El passat i el present’ és una exposició en la qual es reinterpreta la utilització d’un material amb història, convertint-lo en element principal d’una col·lecció d’obres d’art; paral·lelament, es presenta una part de la història de Mallorca que, de manera artística, es perllonga en el temps fins a aquest mateix instant. El passat i present de les coses que ens envolten, a vegades tan rutinàries que esdevenen insignificants, plasmat en el passat i el present del fil de les fàbriques de Sóller: el passat i present d’un objecte, d’una situació o d’una vivència no estan definits, sinó que van traçant el seu camí en el transcurs de la vida. Deixa el temps passat i té cura del present, perquè hi viuràs la resta de la teva vida.

'TOTEMS' / Exposició

Galeria del Centre Internacional d’Art i Gravat de Menorca-Alaior / Fins al 23 de setembre
'Totems'

'TOTEMS' és el resultat del treball realitzat per Seth Sánchez durant la llarga residència artística que dugué a terme al Centre Internacional d'Art i Gravat de Menorca-Alaior –des de setembre del 2015 fins al gener del 2016–. A 'TOTEMS¡, l’artista explora l’univers del retrat a partir d’uns dibuixos plens de lleugeresa física, però molt intensos en el seu missatge. Retrats que s’apilen creant formes totèmiques en les espectaculars xilografies amb fusta de plataner de 30 x 75 cm, estampes que intensifiquen amb la tècnica i el resultat l’expressivitat dels rostres i els fragments de cossos apilats, 'TOTEMS' que representen la nostra societat a través d’un retrat col·lectiu.

'Vitruvis' / Exposició

Centre Melis Cursach (carrer del Centre, 9. Capdepera) /Fins al 28 d'agost

Exposició de fotografia 'Vitruvis', d'Agustí Torres, en el marc de les festes de Sant Roc a Cala Rajada, a càrrec del batle Rafel Fernández, i la regidora de l'Arxiu Municipal, Lorena Molinillo. Oberta del 5 al 28 d’agost de 19h a 21h. Dilluns tancat.

Homenatge a Gerard Matas / Exposició

Claustre del Convent de Sant Domingo de Pollença / Fins al 24 de setembre
Obra de Gerard Matas.

L'Ajuntament i el Museu de Pollença volen retre un homenatge al difunt artista Gerard Matas (Palma, 1945 – Santa Margalida, 2016) per recordar la seva important trajectòria. La mostra inclou cinc escultures. La seva filla Teresa i la galeria Espai 32 han col·laborat perquè aquest reconeixement es pogués dur a terme. Matas, pintor i escultor, estudià a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics de Palma i a l'Escola Superior de Belles Arts de Barcelona. Considerat un dels elements més significatius de l'anomenada Nova Plàstica Mallorquina, la seva obra es caracteritza pel desig d'una constant experimentació formal i la indagació entorn de nous llenguatges. L'exposició es podrà visitar fins al 24 de setembre.

‘Siesta’, ‘L’homme imbattable’ i mostra col·lectiva de Cecílio Chaves, Julián Delgado i Juan Ángel González de la Calle / Exposicions

Casal de Cultura Can Gelabert (Binissalem) / Fins al 31 d’agost
Marion Harper amenitzarà la vetlada a Es Claustre de Maó

L’Ajuntament de Binissalem i el Casal de Cultura Can Gelabert organitzen les exposicions ‘Siesta’ de Josefina Pino (a la Sala del Directori i el cup de l’oli), ‘L’homme imbattable’ de Daniel Castilla (Sala Imperial) i l’exposició col·lectiva de Cecílio Chaves, Julián Delgado i Juan Ángel González de la Calle, artistes gaditans que comparteixen les Sales Florentines del Casal. A continuació es durà a terme l’actuació del grup Le Carromato, format per Alfredo Ardanaz (violí), Miquel Àngel Aguiló (violoncel i percussió), Xisco Aguiló(contrabaix) i Toni Pastor(guitarra). Les exposicions es podran visitar fins dia 31 d’agost, de dilluns a divendres de 17 a 21 hores.

'Dones de Roma' / Exposició

CaixaFòrum Palma (pl. de Weyler, 3) / Fins al 9 d'octubre
Dones de Roma

L'exposició 'Dones de Roma. Seductores, maternals, excessives' està composta per obres pertanyents a les col·leccions del Museu del Louvre. En la mostra, es tracta l'àmplia diversitat en la representació de la dona en la decoració de les vil·les romanes i és comissariada per Daniel Roger, conservador en cap del patrimoni del Departament d'Antiguitats Gregues, Etrusques i Romanes del Louvre, i Aurélie Piriou, col·laboradora científica del mateix departament. Preu de l'entrada: 4 euros; 50% de descompte als clients de la Caixa.

'Antoni Vives Escudero (1859-1925) col·leccionista, arqueòleg i acadèmic' / Exposició

Museu de Menorca (plaça Pla des Monestir, s/n. Palma) / Fins al 8 de gener
'Antonio Vives Escudero'

El Museu de Menorca inaugura aquesta mostra que vol posar en valor la figura d'aquest menorquí pioner en camps com la numismàtica i la investigació històrica. El menorquí Antoni Vives Escudero va reunir una de les millors col·leccions d’objectes arqueològics i es va dedicar de manera incasable a la investigació en els àmbits de l’arqueologia i la numismàtica. Després de la seva mort, la seva vídua va cedir al Museu de Menorca part de la seva col·lecció, que contenia, entre d’altres, molts objectes procedents de Menorca, bé fruit de les seves excavacions arqueològiques a l’illa, bé gràcies a donacions o compres. En aquests col·lecció hi havia també objectes de procedència molt diversa, assíria, egípcia, grega, ceràmica xinesa, cartografia, monedes islàmiques... Peces que ens donen una visió de les inquietuds del nostre protagonista.

'La mirada del foc' / Exposició

Casal Solleric (passeig del Born, 27. Palma) / Fins al 28 d'agost
'La mirada del foc'

Guillem Nadal exposa al Casal Solleric una mostra retrospectiva de l'artista distribuïda en l'espai de la Planta Noble de manera que forma una espiral que connecta l'inici amb el final de l'obra.

‘Aigua’ / Exposició

TACA (Sant Feliu, 17. Local 12. Palma)
Aigua

‘Aigua’ és un refrescant projecte fotogràfic que inclou obres d’Arantxa Boyero, Xim Izquierdo, Marina de Luis, Claire O'keefe, Alberto Polo Iañez, Angie Quintana i Elisabeth Salcedo. ‘Aigua’ és una proposta de set artistes i fotògrafs de Mallorca reconeguts dins i fora de l’illa. ‘Aigua’ és l’excusa per reunir-los i també un concepte molt relacionant amb els mallorquins i amb el temps que vivim.

‘Baltasar Porcel: Mallorca, Barcelona, el món’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça Weyler, 3. Palma) / Fins al 8 de gener
Baltasar Porcel

Un recorregut per l’obra d’un dels escriptors mallorquins més universals: Baltasar Porcel (Andratx, 1937 - Barcelona, 2009). En aquesta exposició es presenta una visió contemporània dels grans temes de la literatura i el periodisme en una exposició de gran impacte visual: el lligam amb la terra, la pirateria i el contraban, l’emigració mallorquina a Cuba, la lluita pel poder, les entrevistes amb grans figures del segle XX i molt més. Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 20 h, i diumenge i festius d’11 a 14 h.

‘Els més antics de Ramon Llull’ / Exposició

Biblioteca de Cort (plaça de Cort, 1. Palma) / Fins al 31 d’agost
Els més antics de Ramon Llull

Aquesta exposició bibliogràfica ofereix una selecció d'obres de l'autor que pertanyen al fons antic (s. XVI-XVIII) de la biblioteca. S’han seleccionat vuit exemplars datats entre els segles XVI i XVIII. Destaca l'edició de ‘Blanquerna’ de 1521 estampada a València. L'exposició mostra les portades dels llibres, diferents gravats amb la figura de Ramon Llull i la reproducció de les figures geomètriques i taules de la seva Art que apareixen a les planes interiors.

Col·lecció Yera / Exposició

MACE (R. Narcís Puget, s/n. Dalt Vila. Eivissa) / Fins al 9 d’abril
Col·lecció Yera

La col·lección Yera, iniciada per Mariano Yera el 1999 i dirigida per la seva filla Natalia, està centrada en la pintura espanyola contemporània de la segona meitat del segle XX. Recorre un poc més de mig segle de la història pictòrica espanyola a través d’unes cent cinquanta obres de seixanta artistes. Aquesta col·lecció és una feliç trobada entre el món de l’empresa i l’art, una necessària col·laboració que assegura la supervivènca de la creació i contribueix a fomentar el coneixement i gaudir de nous llenguatges artístics.

Casa Llorenç Villalonga. Museu literari / Exposició

Casa Llorenç Villalonga (c/ Bonaire, 25. Binissalem) / Permanent

Museu Llorenç Villalonga

La Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem es transforma en la Casa Llorenç Villalonga. Museu Literari, un centre que us proposa un viatge a través de la vida d’un dels principals novel·listes de la literatura catalana del segle XX i per les seves obres més emblemàtiques, com ara 'Bearn', 'Mort de dama' i 'L’àngel rebel'. El recorregut de l’exposició permanent es realitza amb el complement essencial d’una APP d’autoguiatge que permet al visitant, mitjançant la tecnologia més puntera, endinsar-se en la vida i obra de l’autor, a més de realitzar un viatge a l’interior del seu univers literari a través de les cambres de Can Sabater, casal senyorial de la vila de Binissalem, carregat de valors arquitectònics, etnogràfics i de ressons literaris. Horari: de dilluns a divendres, de 10 h a 14 h; dimarts i dissabte, de 16 h a 20 h. Entrada gratuïta.

stats