MÚSICA
Cultura 27/05/2012

SonarKids: música electrònica en família

Elisabet Escriche
3 min
Un moment de l'actuació de Barbara i els Morenos, ahir al matí a l'escenari del passeig marítim del Port de la Selva.

EL PORT DE LA SELVAEl Biel s'endormisca als braços de la seva mare mentre sona la música electrònica del grup de joves Pioneer DJ Kids, que dirigeix Rosa Amuedo. Amb només un mes i mig és probablement l'assistent més jove de la quarta edició de la versió familiar del festival Sónar, el SonarKids, que aquest cap de setmana es fa per primer cop al municipi costaner del Port de la Selva (Alt Empordà). "D'ençà que estava a la panxa, el Biel escolta aquest tipus de música perquè jo en sóc una gran seguidora", reconeix la mare. Ella i el seu marit viuen a Barcelona però alguns caps de setmana els passen al Port de la Selva. "L'ambient és molt familiar i es presta a fer aquest tipus de festival", afirma la parella.

En total actuaran al SonarKids -entre tot el dia d'ahir i aquest matí de diumenge- set grups, que assumeixen el repte d'agradar tant a pares com a nens. Per aconseguir-ho s'ha buscat una programació en què, a part de música electrònica, hi ha els contes infantils i musicals de Barbara i els Morenos, l' ska de The Penguins o la selecció que fa com a discjòquei el músic Miqui Puig i SuperHugo DJ. "Poder actuar és com un premi perquè et permet acostar els teus gustos musicals als més petits però també als grans", diu Jadim Pérez, un dels Pioneer DJ Kids, encarregats d'inaugurar el festival.

A diferència de l'anterior edició, enguany es fusionen en un mateix escenari les actuacions musicals i els tallers. Entre aquests destaquen la master class de street dance que va fer ahir la companyia Brodas i la lliçó magistral que va donar Markooz de l'art del beatbox , una tècnica que consisteix a fer qualsevol so o ritme a través de la veu. "Amb aquest únic escenari s'aconsegueix que els nens puguin participar sense que hagin de fer cues", explica la coordinadora del festival, Astrid Rousse.

Les altres novetats són la gratuïtat de les actuacions i que es fa fora de Barcelona. L'escenari és just al bell mig del passeig marítim, fet que permet que el gaudeixin tant els seus seguidors com la gent que opta per estar a la platja. "Va néixer amb la intenció de ser una marca d'oci familiar i amb la possibilitat de poder assumir diferents formats, i enguany ho hem aconseguit", puntualitza Rousse. La intenció de l'organització és que en pròximes edicions el festival pugui visitar altres punts de Catalunya. El canvi d'ubicació pot fer reduir el nombre d'assistents però no els preocupa: "No volem ser només el format estàndard de festival de Barcelona, això no vol dir que en un futur no repetim aquesta fórmula", deixa clar Rousse.

SonarKids té seguidors com la Tanit, de 5 anys. El primer cop que hi va assistir va ser l'any passat i enguany repeteix. "M'agrada molt la música però sobretot ballar". Els culpables d'aquesta afició són els seus pares, la Sílvia i el Miguel, que són un grans amants de la música electrònica. La parella, que viu a l'Escala, aplaudeix el canvi d'ubicació però critica que es facin menys tallers que a la ciutat comtal. El Sergi i la Mireia han vingut expressament des de Barcelona perquè el seu fill Marc visqui "l'espectacle". El nen, de només 2 anys, de moment es dedica a observar sense entendre què passa al seu voltant. "Està molt desubicat", reconeix la mare, que ha assistit en diverses ocasions a la versió adulta del festival. La Mariona, de 6 anys, ha sigut una de les primeres a arribar perquè no es vol perdre l'actuació d'un amic d'escola.

Els restaurants del poble ofereixen menús Sonarkids amb preus especials per a famílies. Segons l'organització, els hotels han aconseguit penjar el cartell de complet. El festival ha tingut un pressupost de més 30.000 euros finançat íntegrament per l'Ajuntament.

stats