Còmic

Sole Otero guanya el premi Salamandra de novel·la gràfica

La il·lustradora argentina rebrà 10.000 euros per a la realització del projecte 'Naftalina'

La il·lustradora i dibuixant de còmics argentina Sole Otero (Buenos Aires, 1985) és la guanyadora de la 13a edició del prestigiós premi internacional de Fnac-Salamandra Graphic. Otero rebrà 10.000 euros per a la realització del còmic 'Naftalina', que Salamandra Graphic publicarà la tardor del 2020. A més, la Fnac organitzarà una exposició itinerant d'esbossos i originals al llarg de l'any. Otero, que diumenge va ser la protagonista de la secció Gràfica Radiant de l'ARA, ha sigut la guanyadora d'un premi al qual s'han presentat 50 projectes.

El jurat del premi, format per Laura Fernández (periodista i escriptora), Ismael Contreras (llibreter de Generación X), Álvaro Pons (crític), Sigrid Kraus (directora editorial d'Ediciones Salamandra) i José Martín (responsable d'acció cultural de Fnac Espanya), ha valorat "la qualitat de la proposta" de Sole Otero, que "construeix un retrat de la realitat argentina des de la memòria personal i familiar". "La història es projecta sobre un entorn urbà que s'enlaira com a protagonista; tot plegat amb un brillant plantejament gràfic en què el cromatisme esdevé una eina fonamental", afegeix el jurat.

Sole Otero és autora de còmics com ara 'La pelusa de los días' (La Cúpula, 2015), 'La de las botas rojas' (Szama Ediciones, 2016), 'Poncho fue' (La Cúpula, 2017), 'Siempre la misma historia' (Ediciones Dícese, 2018) i 'Intensa' (Astiberri, 2019). També te una llarga trajectòria com a il·lustradora infantil.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF