La Simfònica presenta la temporada 2017/2018

15 concerts d’abonament representatius de tota la història de la música, amb estrenes i noves creacions

L' Orquestra Simfònica de les Illes Balears ha presentat la programació de la pròxima temporada d'abonament 2017/2018. Els abonats de l'orquestra podran disposar de 14 concerts i 1 de gratuït.

Amb els concerts de temporada d'abonament es volen ressaltar diverses línies temàtiques. Són 'El violí', 'Els nostres solistes', 'Trobada de compositors', 'Festival Illes Sonores' i 'El Barroc i el Classicisme'.

La temporada d'abonament comença els dies 19 i 20 d'octubre a Palma i Manacor amb un programa de Beethoven i Mahler amb el violinista Benjamid Schmid, sota la batuta del director titular Pablo Mielgo, i acabarà el 17 de maig amb un programa amb el prestigiós flautista d'àmbit mundial Emmanuel Pahud.

A la temàtica 'El Violí', participaran alguns dels millors violinistes del moment com Benjamid Schmid, Francisco Fullana, Frank Peter Zimmerman, Giuliano Carmignola i Sayaka Shoji. Amb relació a altres solistes, hi intervindran els pianistes Daniel Kharitonov, Joaquin Achúrro, el guitarrista Juan Manuel Cañizares, la soprano Lisa Larsson.

Com a directors convidats, dirigiran l'Orquestra Alondra de la Parra, Giuliano Carmignola, Guillermo García Calvo, Jonathan Cohen, Jordi Bernacer, Leopold Hager i Krzysztof Penderecki. Quant a directors cotitulars, hi actuaran Pablo Mielgo i Joji Hattori.

Pel que fa a 'Els nostres solistes', l'OSIB oferirà concerts amb els solistes, membres de l'Orquestra, José Antonio Domené (arpa), Juan José Pardo (clarinet) i Tobias Isern (tuba).

Al Festival ' Illes Sonores' s'interpretaran obres del compositor en residència Antoni Parera Fons, d'O. Navarro ('Concert de clarinet'), de Penderecki ('Concert per a violí núm. 2 Metamorphosen'), de R. Martinsson ('Ich denke Dein') i de J. P. Jofre ('Concert per a Bandoneon i violí').

En el cicle ' El Barroc i el Classicisme' hi haurà programes sobre J. S. Bach, Händel, J. Haydn i W. A. Mozart. La temporada es completarà amb grans obres de Beethoven, F. Schubert, H. Berlioz, F. Mendelssohn, A. Bruckner, J. Brahms, G. Bizet, P.I., F. Borne, A. Dvorak, I. Albéniz-Arbós, G. Mahler, D. Xostakóvitx, B. Britten, C. Debussy, S. Rakhmàninov, M. Ravel i L. Bernstein.

La Fundació OSIB continuarà amb l'objectiu de desenvolupar la seva temporada simfònica a les Illes Balears. Oferirà programes escolars, familiars, d'inserció social i un nou programa de música per a lactants i nadons. Aquest nou programa és una de les accions que s'inclouen dins el Pla de Cultura, desenvolupat per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF