La Simfònica actuarà al 70è aniversari de la Declaració de Drets Humans a l'ONU

El 8 de desembre oferirà un concert extraordinari sota la cúpula de Barceló a Ginebra

L'Orquestra Simfònica Illes Balears torna a la Sala de Drets Humans de l'ONU, a Ginebra, per oferir un concert extraordinari en la commemoració del 70è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans. El concert serà aquest 8 de desembre sota la cúpula pictòrica de l'artista mallorquí Miquel Barceló.

La consellera de Cultura, Fanny Tur, ha expressat que “la música és un llenguatge universal sinònim de concòrdia i llibertat i potser és la manifestació artística més lligada a la pau i els drets humans. No se'ns acudeix millor manera de celebrar aquest aniversari tan essencial per al progrés de la humanitat que gaudir d'un concert, i al Govern de les Illes Balears ens sentim honradíssims que l'orquestra convidada sigui la de les Illes Balears, creada ara fa 30 anys, quan la declaració universal complia mig segle”.

La Simfònica, sota la direcció de Pablo Mielgo, comptarà amb solistes de primer nivell com la soprano Fatma Said (soprano), Huilling Zhu (mezzosoprano) i Leo Nucci (baríton), i amb un programa compost per 'Le nozze di Figaro', obertura de W.A. Mozart; 'Largo al factotum' de l'òpera 'Il Barbiere di Siviglia', de G. Rossini; 'Ah guarda Sorella' de l'òpera 'Cosí fan tutte', de W. A. Mozart; 'Les filles de Cadix', de l'òpera 'Lakme', de L. Delibes; 'À Chloris', de R. Hahn; 'Eri tu che macchiavi' de l'òpera 'Un ballo in maschera' de G. Verdi; 'Morgen' op.27 de R. Strauss; 'O mio babbino caro', de G. Puccini; 'Per me giunto'; 'O Carlo, ascolta', de G. Verdi; 'Tambor de Granaderos', de R. Chapí; 'Il bacio', de L. Arditi; 'Di Provenza il mar, il soul', de G. Verdi; 'Duetto buffo di due gatti', de G. Rossini; 'Habanera', de G. Bizet; 'Si, vendetta', de G. Verdi.

El 2018 la Declaració Universal de Drets Humans ha complert 70 anys. Aprovada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948, la Declaració, amb els seus 30 articles, va marcar una fita en la història dels Drets Humans. Per primera vegada, s'establiren els drets fonamentals de totes les persones, amb la finalitat de garantir la seva protecció universal. Setanta anys després, la declaració es manté vigent i tan necessària com el primer dia. Es tracta del document més traduït del món, n'existeixen actualment versions en 500 idiomes.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF