Cultura 07/08/2013

Shakespeare, cabaret i dansa contemporània al pròxim Temporada Alta

El festival avança alguns dels prop de 90 espectacles de l'edició d'enguany, com 'Somni d'una nit d'estiu', dels Propeller; un concert de Maria Friedman, la 'reina dels musicals' i 'Fauna', el nou espectacle de l'argentina Romina Paula

Ara
1 min
Detall del cartell de Temporada Alta 2013 / TEMPORADA ALTA

BarcelonaTemporada Alta, el Festival de tardor de Catalunya, ha fet públics aquest dimecres alguns dels espectacles de la pròxima edició. Enmig de la crisi, el certamen aposta per fer més espectacles –prop de 90, gairebé un terç dels quals són internacionals– però menys funcions per oferir més varietat, segons han anunciat a l'avançament de la programació.

Entre les joies catalanes i internacionals de la pròxima edició del festival hi ha 'Somni d'una nit d'estiu', de Shakespeare, de l'explosiva companyia britànica Propeller; un espectacle de cabaret de Maria Friedman, la 'reina' dels musicals, que no actuava a Girona des del 2003, i dues propostes que arriben de l'Argentina i l'Uruguai: 'Fauna', de Romina Paula, que va triomfar al festival amb 'El tiempo todo entero' i 'Bienvenido a casa', de l'uruguaià Roberto Suárez. En el camp de la dansa, la companyia Mal Pelo estrenarà l'espectacle, 'L'esperança de vida d'una llebre'. Després d'estrenar-se al Grec, Temporada Alta acollirà 'Jo mai', el nou espectacle d'Iván Morales.

En l'apartat musical de la programació, Temporada Alta 2013 comptarà amb Melendi i Morcheeba i dos habituals del festival: Paco Ibañez i Manel. A més, el certamen es reposaran 'Primer amor', amb Pere Arquillué, i tornarà a rebre els humoristes Faemino y Cansado amb l'espectacle 'Parecido no es lo mismo' i 'Operetta', l'èxit de la companyia Cor de Teatre.

L'autor del cartell d'enguany del festival és el Josep Maria Oliveras. Aquest fotògraf gironí, que ha fotografiat les obres d'art que han aparegut als cartells dels darrers anys, ha creat un personatge amb una cinta mètrica cosidora i un fòssil que representa, alhora, "un actor i un espectador".

stats