Sau30 portarà a Inca els majors èxits de la mítica banda catalana

Actuarà el proper 8 de juny al Quarter General Luque

Sau30 portarà al Quarter General Luque d'Inca els majors èxits de la mítica banda catalana el proper 8 de juny. Sau30 és el resultat de la retrobada, a finals del 2017, de músics, tècnics i mànagers que varen formar part de Sau. Es varen ajuntar amb la idea de fer un sol concert per celebrar els 30 anys del grup i homenatjar Carles Sabater, i la complicitat va ser tanta, que han acabat fent dos anys de gira. “Que quedi clar que això no és el retorn de Sau”, repeteixen una vegada i una altra. “Perquè l'absència de Carles Sabater fa que això sigui impossible”, assegura Pep Sala, un dels fundadors de la banda i actual cantant, juntament amb Jonathan Argüelles.

Per a ells no va ser difícil emprendre aquest projecte, “perquè hi ha molt bon rotllo i molta estimació”, assegura Sala. “És molt maco, perquè és un exercici de nostàlgia, en positiu, i la resposta ha estat increïble”. Precisament, una de les coses que l'ha impressionat més és que “el públic no només canta els grans èxits com 'Boig per tu', les canta totes”, prossegueix.

Aquesta gira els ajuda, també, a recordar la figura de Carles Sabater: “Ho fem amb tota l'estima i respecte cap a ell, que trobem a faltar molt i que tenim molt present en tots els concerts”. La posada en escena té punts de similitud amb algunes de les gires de Sau, perquè ha estat en mans del mateix dissenyador. Pel que fa al repertori, hi haurà cançons de totes les èpoques de Sau, incloent-hi tots els èxits.

Retrobar-se amb el repertori, afirma Sala, “al principi va ser complicat, perquè no el recordàvem gaire bé, però afortunadament el Jonathan ens ho anava recordant tot”. Jonathan Argüelles és el cantant, juntament amb Pep Sala, de Sau30. Abans, havia estat en una banda d'homenatge a Sau i des de ben petit acudia als seus concerts. “Estic molt content, perquè l'acollida ha estat molt bona i és un honor poder defensar aquest repertori”, explica.

No descarten fer altres concerts homenatge; allò que sí que tenen clar és que no hi haurà repertori nou, perquè Sau va finalitzar amb la mort de Carles Sabater. Per aquest motiu, afirmen que són “una banda sense futur”.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF