Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona injectarà 2 milions per 'salvar' la Beckett

Això permetrà adequar la nova seu del Poblenou, que funcionarà a ple rendiment el 2015

L'Ajuntament de Barcelona signarà un conveni amb la Sala Beckett per valor de 2 milions d'euros per completar el trasllat d'aquesta històrica sala teatral a la nova seu al barri del Poblenou, l'antiga cooperativa Pau i Justícia. Aquest conveni 'convertirà' la Beckett –fundada el 1989 a Gràcia– en una fàbrica de creació municipal amb una concessió per gestionar l'espai que s'allargarà 10 anys.

Segons el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, aquest conveni "permetrà tenir el 2015 una Sala Beckett a ple rendiment al Poblenou, que constituirà una peça més de l'eix cultural de Pere IV".

Des de l'estiu passat, la Sala Beckett ja té operatives les seves oficines i l'Obrador de Dramatúrgia al Poblenou ( l'ARA hi va fer llavors una visita). L'adequació mínima necessària per a la primera fase del projecte va comptar ja amb un pressupost de 325.000 euros aportats en la seva totalitat pel propi Ajuntament. Els 2 milions que Ciurana ha anunciat serviran per adequar tot l'espai i, en especial, la sala d'exhibició teatral.

Així s'acabarà amb la incertesa sobre la sala, després que el Tribunal Suprem resolgués a favor de Núñez y Navarro un litigi històric sobre el lloguer de l'espai. La Sala Beckett té pactat mantenir el lloguer fins el proper estiu, condició que es podria estendre fins al trasllat al Poblenou.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF