CABRERA

Sa Petrolera acull una exposició sobre el monestir bizantí de Cabrera

La mostra, titulada 'El monestir de Cabrera. Segles V-VIII dC', es podrà visitar fins al 30 d’octubre a l'equipament d’educació ambiental

L'equipament d’educació ambiental de Can Salas-sa Petrolera, al Portitxol, ha presentat l’exposició ' El monestir de Cabrera. Segles V-VIII dC'. Una mostra que ja va ser inaugurada el 2014 al castell de Bellver i que recull els fruits de més d’una dècada de treballs, que han demostrat l’existència d’un monestir des del començament del cristianisme a Cabrera, a la vegada que en contextualitza les restes respecte del període de la seva ocupació i l’entorn de la Mediterrània occidental durant l’antiguitat tardana.

Des de l’any 1999, l’Ajuntament de Palma, gràcies a la col·laboració del Ministeri de Medi Ambient i del Govern de les Illes Balears, ha dut a terme el projecte de recuperació, consolidació i museïtzació del monestir bizantí de Cabrera, en el qual s’han fet treballs de prospecció, neteja, excavació i difusió de l’entorn delimitat com el jaciment del pla de les Figueres.

L’exposició veu la llum gràcies al conveni amb Parcs Nacionals per al finançament d'actuacions a l'àrea d'influència socioeconòmica del Parc Nacional Marítim i Terrestre de Cabrera de l'any 2012, amb un pressupost de 36.300 euros

A la presentació hi han participat Neus Truyol, regidora de l’Ajuntament de Palma, i Sebastià Sansó, director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

L’exposició estarà oberta fins al 30 d’octubre, amb un horari de visites de les 9 a les 19.30 h de dilluns a divendres, i de les 9 a les 13 h els dissabtes.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF