'Els blancs' i 'Sa Penya', dues exposicions simultànies que reten homenatge al pintor Vicent Ferrer Guasch

Les mostres es podran veure fins al 30 d'agost a l'antic Refectori de l'Ajuntament d'Eivissa i a la sala Es Polvorí de Dalt Vila

La consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur; el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Eivissa, Pep Tur; el comissari de les exposicions, Antoni Torres Martorell, i representants de la família del pintor eivissenc Vicent Ferrer Guasch han presentat aquest dimecres les dues mostres que se'n podran veure a partir del 3 d'agost a les sales de l'antic Refectori de l'Ajuntament d'Eivissa i a la sala Es Polvorí de Dalt Vila.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears ha patrocinat el catàleg i el comissariat de les dues exposicions. La consellera Tur ha destacat la figura de Vicent Ferrer Guasch com un " ambaixador cultural d'Eivissa i, per aquest motiu, la seva obra ha de ser també coneguda i apreciada a la resta de les Illes". "Tot i que el blanc és l'absència de color, Ferrer Guasch va donar color i llum als blancs d'Eivissa", ha afegit.

En aquest sentit, Fanny Tur ha anunciat que, a través del l' Institut d'Estudis Baleàrics i del gestor cultural Andreu Carles López, s'ha encarregat un comissariat per inventariar tota l'obra del pintor Ferrer Guasch. També ha avançat que la Conselleria preveu poder traslladar aquestes dues exposicions a la resta de les Illes per fomentar la relació cultural i donar a conèixer l'obra de Vicent Ferrer.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Eivissa, Pep Tur, ha remarcat l'estima que tenia el pintor Vicent Ferrer Guasch per la ciutat. Per la seva banda, el comissari de l'exposició, Antoni Torres Martorell, ha dit que la mostra ' Els blancs', ubicada a la sala de l'antic Refectori de l'Ajuntament d'Eivissa, reflecteix l'obra d'un període de 30 anys del pintor. De fet, s'hi poden veure obres des dels anys 70 fins al 2000 i són la culminació de la seva feina en la recerca de la senzillesa i de la seva capacitat de síntesi.

A l'exposició d'Es Polvorí, 'Sa Penya', s'hi han instal·lat les obres dedicades al barri. Es tracta de una trentena de peces amb més color, detalls i figures humanes. Aquesta exposició inclou una obra inèdita de l'any 1964, propietat de l'Ajuntament de Palma, que va rebre un premi atorgat pel Cercle de Belles Arts. Aquest premi marcà l'inici de la carrera del pintor Vicent Ferrer Guasch.

Les dues exposicions, que es podran veure fins al dia 30 d'agost, estan compostes per unes cinquanta d'obres distribuïdes en les dues sales i procedeixen de fons públics de l'Ajuntament d'Eivissa, l'Ajuntament de Palma, de col·leccions privades i obres cedides per la família, la qual ha agraït aquest homenatge amb motiu del centenari del naixement del pintor.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF