Música

Rúpits estrenen el videoclip de 'Planetes'

La cançó és un avançament del disc 'Imaginari', que el grup publicarà el 10 d'abril

'Planetes' és la cançó amb què el grup Rúpits avança l'àlbum 'Imaginari’, que publicarà el 10 d'abril. A més, arriba acompanyada d'un videoclip realitzat per Koalitic Visuals en què dos ballarins interactuen en espais naturals.

'Planetes', carregada de ritmes dels 80 i amb una melodia sintètica molt enganxosa, és una mostra representativa de les varietats sonores que s’inclouen en el nou disc, deu temes amb els quals el sextet de Gironella fa un pas endavant creant un univers propi, real i tangible.

'Imaginari', produït als Bucbonera Studios amb Tomàs Robisco i masteritzat als estudis Abbey Road de Londres, va més enllà del seu anterior paisatge sonor, però sense abandonar ni el so analògic ni el segell propi de les cançons: melodies obstinades de guitarra i vents, tornades enganxoses i un to molt festiu i rítmic. Rúpits també amb comptat amb l'ajuda de Jordi Costa, 'Sec' (ex-Strombers), en la preparació, execució i interpretació de les veus.

Rúpits busquen protegir tothom de la pluja de negativitat i accions desgraciades de la societat, i proporcionar un aixopluc ple de felicitat pragmàtica. És un imaginari en què cadascuna de les peces musicals està relacionada amb un objecte, símbol o acció representatius d'un univers carregat de solucions per als problemes del dia a dia.

La trajectòria de Rúpits va començar fa cinc anys, quan una colla d'amics de Gironella van decidir unir les seves forces per donar sortida a les seves inquietuds musicals i creatives. Fins ara han enregistrat dos treballs: un EP autoeditat el 2015 i el disc 'Imperfeccions' (U98 Music, 2017). El 2016 van guanyar el concurs Sona9 del 2016, la qual cosa els va portar a actuar a l'edició del Canet Rock del mateix any.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF