MÚSICA
Cultura 24/03/2012

Rosanne Cash porta els gens del country a Badalona

Borja Duñó
2 min
Rosanne Cash porta els gens  Del country  a Badalona

Dur per primer cop a Espanya Rosanne Cash, la filla gran de Johnny Cash, és un d'aquells punts que es marca de tant en tant el veterà festival Blues & Ritmes de Badalona, i si els aficionats a la roots music se'n van anar contents, la Cash encara més. Ella i el seu marit, el guitarrista John Leventhal, es van trobar com a casa i van assegurar que tornarien. A més, van gaudir de valent amb el sideman de Leonard Cohen, Javier Mas, que havia vingut a tocar dos temes i es va trobar amb un oferiment de gira.

Va ser un recital acústic, de línies clares, fet només amb guitarra i veu i un piano de cua que Leventhal va utilitzar amb comptagotes. La immensa ombra del pare, que gairebé una dècada després de la seva mort continua exercint una atracció i reverència descomunals, planava inevitablement sobre el cap dels assistents, però Rosanne ja fa trenta anys que va trobar un camí en aquest híbrid entre el pop i el country que ara coneixem com a americana .

El repertori es va basar en temes de The list (2009) i Black Cadillac (2005), dedicat a la pèrdua dels seus progenitors. Així, va alternar temes propis ( Radio operator , God is in the roses ), amb clàssics que al disc canta al costat de Bruce Springsteen (Sea of heartbreak ), Jeff Tweedy ( Long black veil ) i Elvis Costello ( Heartaches by the number ). Sense grans virtuosismes i amb una molt bona feina de Leventhal a la guitarra, el matrimoni va treure brillantor a unes cançons a les quals no calia gaire més. Al final, el fantasma de Cash va aparèixer amb un Big river que el reivindicava com un dels més grans músics de tots els temps.

stats