Música
Cultura 16/08/2013

Rescaten de les escombraries diverses cintes amb material del grup Joy Division

L'enginyera de so Julia Adamson va trobar enregistraments de la banda britànica als estudis Strawberry de Manchester fa vint anys i ara els vol posar a la venda

Efe
1 min
Les cintes recuperades per Julia Adamson

LondresDiverses cintes amb material descartat i altres enregistraments del grup britànic Joy Division van ser rescatades de les escombraries per una enginyera de so que ara planeja vendre-les, segons informa la BBC. Julia Adamson treballava per als estudis Strawberry, a la localitat de Stockport (Manchester), quan va salvar diverses cintes amb gravacions inèdites de grups com ara Joy Division, New Order i Magazine. Adamson va recuperar el material quan aquest l'estudi va tancar les portes fa vint anys.

Ara Adamson ha revelat al seu compte de Facebook de quina manera aquestes cintes van arribar al seu poder i ha comunicat que ja no les vol i que planeja posar-les a la venda. Entre les troballes hi enregistraments de sessions d'assaig que Joy Division van fer el 1979, quan el grup preparava el disc 'Unknown pleasures' (1979), segons explica Adamson.

Adamson, que fa uns anys va formar part del grup The Fall, ha explicat que va salvar les cintes quan els estudis Strawberry van deixar de funcionar i es va adonar que els encarregats llençaven a contenidors d'escombraries arxius sencers amb material inèdit de diversos artistes, al començament de la dècada dels 90. "Ho tiraven tot en abocadors. Es desfeien de tot", ha dit Adamson.

stats