Relectura de l'obra inèdita de Brunet

34 peces de la col·lecció pròpia del pintor incorporen nivells d'informació al seu discurs

Aquest dijous s'inaugura l'exposició 'Brunet inèdit' a la capella de la Misericòrdia. És una mostra que abasta, amb 34 pintures, la construcció del llenguatge propi del pintor a partir dels tres àmbits de representació: paisatge, natura morta i figura humana. Es podrà visitar fins al 29 de setembre.

Francesc Miralles, en roda de premsa, ha expressat com "aquesta exposició és la relectura de l'obra de Brunet, representant trencador de l'escena de la pintura local de mitjans del segle passat". Gabriel Carrió i Vives, el comissari de la mostra, ha manifestat l'agraïment "cap a un dels pintors essencials per a la història de la modernitat, que va ser marginal fins als anys 70 i va ser considerat per l'avantguarda com un continuador de l'actitud trencadora de la generació d'Anglada-Camarasa i com una figura rellevant per a la nova onada de pintura dels 80".

Després de tres exposicions antològiques i alguns textos prou solvents que les acompanyaven, Carrió i Vives ha encarat la selecció d'obres inèdites de la col·lecció particular del pintor com "un privilegi de reparar la memòria, incorporant diferents nivells d'informació, posant el focus en certs episodis de la seva producció, ja que el discurs general ja està formulat. El repertori més transgressor dels paisatges dels anys 60 i 70, que en el seu moment no es varen vendre, les natures mortes on indagava influències, o les figures humanes amb les quals va assolir l'èxit comercial i de la crítica, a més d'algunes temptatives cap a la pintura abstracta".

Miquel Àngel Soler Brunet, el fillol del pintor, s'ha preocupat de fer difusió de les obres del pintor manacorí, que el 15 de setembre serà nomenat fill il·lustre de Manacor. Ha explicat que el món agrícola, la tendència al petit format i les seves inquietuds, tot i que mai sortiria de Mallorca, el varen impulsar a una producció continuada, que en la seva etapa final de carrera es va mantenir al marge del circuit de galeries.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF