24/06/2011

Els Reis de la Saragata

2 min

Mai no permetria que, a la consulta, el meu endocrinòleg em rebés amb una carota de l'ànec Donald posada. Li demanaria que se la tragués immediatament, amb un punt d'indignació. Si l'endocrinòleg persistís a dur-la posada, en sortir de la consulta m'encaminaria cap a un bar per cruspir-me un plat de morro i orella regat amb un got de vi negre de la Terra Alta. Als meus ulls, els seus consells dietètics haurien perdut tot valor i crèdit, no perquè la carota fos de l'ànec Donald, que és un dels meus herois, sinó per la inconveniència evident de dur una màscara mentre em condemna a una dieta baixa en greixos. A la manifestació indignada de diumenge, milers de ciutadans vam reivindicar millores polítiques i socials a tocar d'uns individus que anaven amb una carota d'un home somrient, amb una barbeta molt pronunciada, mostatxo i masclet. Primer no sabia si representava el rostre d'un mosqueter -dubtava entre Aramis i Porthos- o bé la faç del Rector de Vallfogona, quan un amic em va explicar que és una carota que apareix a V de Vendetta , un còmic dels anys 80 escrit per Alan Moore i dibuixat per David Lloyd sobre un emmascarat que, després d'una hipotètica III Guerra Mundial, combat l'estat dictatorial d'Anglaterra perpetrant actes terroristes. Un d'ells, fer saltar pels aires el Palau de Westminster. M'agradaria saber si també incendia la Tate, amb tots els Gainsboroughs dins. O assassina cap Beatle.

Una organització il·legal, Anonymous, s'ha apropiat d'aquesta carota, com els etarres es van decantar pels passamuntanyes i van provocar l'abandó general d'aquesta peça de roba tan útil a l'hivern. Anonymous combat l'estat i el poder mitjançant atacs informàtics, està format per furoners experts (també dits hackers : el català és tan entretingut!) que col·lapsen webs de l'administració, bancs, empreses. Com una mena de club esportiu i social dirigit per Lisbeth Salander, una noia que, si fos per mi, la posava a treballar en una ferreteria per fer-ne una dona de bé.

Tornem, després d'aquesta marrada, a la manifestació dels indignats de diumenge. Per què ens hem de manifestar amb uns individus que duen una carota posada? Al meu entendre, només devalua les reivindicacions. Amb tantes carotes, més que una manifestació política semblava Tintín i els Pícaros.

stats