Teatre
Cultura 25/06/2013

Ramon Madaula i Sílvia Munt porten Rusiñol a la Villarroel

'Cap al tard' és un monòleg amb textos de l'autor de 'L'auca del senyor Esteve'

Sílvia Marimon
1 min

Barcelona"Tinc un idil·li amb Santiago Rusiñol des de fa vint anys, quan vaig debutar com actor interpretant el Ramonet de 'L'auca del senyor Esteve", explica l'actor Ramon Madaula. Durant més de dos dècades, Madaula ha anat llegint, rellegint i recollint documentació sobre l'escriptor, dramaturg i pintor que es va enamorar dels colors de Sitges i va fundar el Cau Ferrat. Amb tot aquest material ha escrit 'Cap al tard', un monòleg que es va estrenar el 2007 a Reus i que ara, per primera vegada, es podrà veure a Barcelona. Des del 2 de juliol al 27 de juliol, un Madaula transformat en un Rusiñol ja vell, pujarà a l'escenari de la Villarroel.

Sota la direcció de la seva muller, la també actriu i directora, Sílvia Munt, Madaula seu a la taula d'un cafè i reflexiona sobre la vida i l'art. L'acompanya, al piano, Marc Garcia Rami, que interpreta la música d'Erik Satie. El compositor francès va ser un gran amic de Rusiñol: compartien habitació a París. "A l'obra he valgut subratllar com vivia la vida, i que comparteixo al 100%, Rusiñol", diu Madaula.

"Com ha directora he volgut donar emoció a l'obra, amb la música i la lletra, explicar les emocions d'un home gran, tocat per la vida, malalt per addiccions, un home ple de matisos, que brilla en alguns moments i en d'altres s'apaga", explica Munt.

stats