'Radical Blonde', de Jesús Ferrero, guanya el premi de novel·la breu Juan March

L'obra es presentarà aquest dimarts a Cala Rajada

'Radical Blonde', de Jesús Ferrero, ha guanyat per unanimitat del jurat el XXVII Premi de novel·la breu Juan March Cencillo, segons ha informat la Fundació March, amb seu a Palma, mitjançant un comunicat.

Segons la valoració del jurat, 'Radical Blonde' dibuixa un "apassionant tapís" en què s'entrecreuen bogeria i innocència, simbologia i psicoanàlisi, trames internacionals i una tesi latent sobre la humilitat en l'art i l'etern combat entre el puritanisme i el frau. Tot contat per la veu cínica i intel·ligent d'una dona que falsifica art antic i fa de la seva vida una obra d'art modern.

Jesús Ferrero va néixer a Zamora l'any 1952 i va estudiar a París. L'any 1982 va publicar la novel·la 'Bélver Yin', amb gran èxit de crítica i lectors. Ha publicat una desena de novel·les, entre les quals destaquen 'Opium', 'El secreto de los dioses', 'Las fuentes del Pacífico', 'Ángeles del abismo' i 'Balada de las noches bravas'.

Ferrero ha guanyat els premis Ciutat de Barcelona, Internacional de novel·la, Azorín, Barcarola de poesia i Anagrama d'assaig.

'Radical Blonde', coeditada per la Fundació Bartomeu March i l'editorial Pre-Texto, es presenta públicament aquest dimarts a Cala Rajada.

El jurat d'aquest guardó està format per Manuel Borràs, Fernando González-Corugedo, Javier Goñi, José Luis de Juan i José Carlos Llop –president–.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF