Ingredients
- Rap
- Sípia
- Fideus de xeixa
- Fetge de rap
- Melsa i tinta de sípia
- Ametlles
- Tap de quartí
- Vi blanc
- Julivert
- Brou de peix
- Farina, all i oli
- Aire de tomàtiga torrada
- Tomàtiga
- Sal i pebre bo
Preparació
Tallam el rap a bocins i el salpebram, el passam per farina i el fregim amb oli d’oliva; n’acabam la cocció uns minuts al forn. Tallam la sípia a bocins molt menuts i els saltejam a foc fort. Reservam la melsa, la tinta i el fetge dels animals. Torram les ametlles, el fetge del rap i la melsa de la sípia. Fem una picada amb tot aixà, més un all i una mica de julivert. Diluïm les tintes amb una mica de vi blanc, ho colam i ho incorporam a la picada. Tallam uns daus de tomàtiga fora pell ni llavors. Rossejam una mica els fideus de xeixa, hi afegim brou de peix, la picada i ho coem tot just quatre minuts. Per muntar el plat posarem els fideus a la bruta al fons, els bocins de rap distribuïts al damunt, uns daus de tomàtiga, uns punts d’all i oli, i per acabar, uns tocs d’aire de tomàtiga torrada. Bon profit!