COMMEMORACIÓ MUSICAL
Cultura 06/09/2011

Queen: l'espectacle segueix 20 anys després

Vint anys després de la mort de Freddie Mercury i quaranta de la fundació de Queen, la reedició de la discografia i un film que protagonitzarà Sacha Baron Cohen mantenen vigent l'esperit del grup.

Antoni Ribas Tur
2 min
John Deacon i Freddie Mercury durant un concert de Queen a França el 1984.

Barcelona.Queen no s'atura, com diu Don't stop me now , la cançó amb què Google va retre ahir homenatge a Freddie Mercury. El cercador més popular de la xarxa va modificar el seu logotip el dia que el cantant hauria fet seixanta-cinc anys per retre-li homenatge amb un vídeo animat que repassava la trajectòria del grup a ritme d'un dels seus grans èxits. El 24 de novembre farà vint anys de la mort del carismàtic cantant a causa d'una broncopneumònia que va convertir en letal la sida que ja tenia. Tot i la desaparició del líder, Queen no ha deixat d'estar present al llarg d'aquestes dues dècades en la indústria musical. Els seus temes ja van arribar als escenaris amb We will rock you , un musical inspirat en la banda, i fa pocs dies el guitarrista Brian May va acompanyar Lady Gaga als MTV Video Awards. Junts van interpretar You and I , un tema en què la cantant nord-americana ha utilitzat fragments del mateix tema que dóna títol al musical.

Queen es van unir fa 40 anys i va ser una de les primeres bandes que va aprofitar el fenomen dels videoclips per difondre la seva música amb el pioner clip de Bohemian Rapsody . I que Mercury fos homosexual també va trencar la visió que es tenia dels cantants de rock fins aleshores. Poc abans de morir, força desmillorat, va protagonitzar el videoclip del tema These are the the days of our lives .

Coincidint amb aquests dos aniversaris, ahir van sortir a la venda reedicions dels cinc últims discos d'estudi de Queen (a finals del 2010 es van tornar a publicar els cinc primers) i avui surt a la venda una nova edició en DVD dels mítics concerts que el grup va oferir a l'estadi de Wembley el 1986. Els àlbums -que recorren el període que va del 1984 al 1995- i la filmació dels concerts recorden els anys de més popularitat del grup. Els de Wembley, en especial, van ser els recitals més sonats de Queen, que van instal·lar a l'estadi la pantalla de vídeo més gran que s'havia pogut veure fins aleshores.

A més d'aquesta posada al dia de la discografia del grup, està previst que el còmic i actor Sacha Baron Cohen (àlies Borat) interpreti Freddie Mercury en una pel·lícula sobre la vida del cantant escrita pel britànic Peter Morgan, autor del guió de La reina i de Frost/Nixon .

stats