Profanen amb pintades les tombes de la Passionària i el fundador del PSOE

També han aparegut pintades al monument de la División Azul, segons fonts policials

Les tombes del fundador del PSOE i la UGT, Pablo Iglesias, i de la dirigent comunista Dolores Ibárruri, 'la Passionària', han aparegut aquest dilluns profanades amb pintades al cementiri civil de l'Almudena, segons ha avançat el diari 'El País', i han confirmat a l'ARA fonts policials. Totes dues tombes han sigut profanades amb pintura blanca, mentre que, d'acord amb les mateixes fonts, també s'han produït actes vandàlics al monument de la División Azul. 

En el mateix cementiri, però a la part catòlica, les banderes republicanes pintades en aquell mateix indret en honor de les militants comunistes assassinades pel franquisme el 1939, conegudes com les Tretze Roses, han aparegut també pintades, en aquest cas de negre. 

Tot plegat coincideix amb la filtració de la intenció del govern espanyol d'aprovar aquest divendres en consell de ministres l'exhumació del cadàver de Franco del Valle de los Caídos, que ha comptat amb l'oposició de la família i de la dreta espanyola. 

No és la primera vegada que al cementiri s'hi fan actes vandàlics. L'agost del 2017, en dues ocasions en qüestió de setmanes, es van pintar tombes i monuments dedicats a personatges públics o a símbols del franquisme, segons van informar diversos mitjans

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF