El Principal presenta 'L'elisir d'amore', la tercera entrega de la Temporada d'Òpera

El mallorquí José Martret signa la direcció d'escena i fa un bot del teatre a la lírica

'L'elisir d'amore', de Gaetano Donizetti, és la tercera entrega producció del teatre Principal en el marc de la 33a Temporada d'Òpera i Ballet. Aquesta nova producció del Principal ha estat concebuda pel director mallorquí afincat a Madrid José Martret, que fa un bot del teatre a la lírica. "Quan em varen fer la proposta ni m'ho vaig pensar, perquè quan se'm presenta una oportunitat així tenc la necessitat de creuar la porta", ha explicat Martret durant la presentació de l'obra, que ha tingut lloc aquest matí al Principal. El director ha explicat que ha estat un treball "molt intens" i un gran repte, ja que "no és fàcil moure setanta persones dalt d'un escenari per crear un espectacle d'aquesta immensitat".

Sobre la peça, Martret ha explicat que ha volgut descontextualitzar-la, "portar-la a una època contemporània però no tan actual com l'època d'avui, en què hi ha mòbils, tauletes, etc.". Per aquest motiu, 'L'elisir d'amore' de Martret se situa als anys 70, a la costa mallorquina, al vestíbul d'un hotel. "L''Elisir' encaixa perfectament amb la costa mediterrània, i volia que estigués present l'olor d'aquesta mar en l'obra", ha detallat. "L'Espanya dels 70 tenia una part més fosca, i nosaltres ens hem pres la llicència d'aportar-li llum amb un vestuari i una escenografia que ens han permès crear un univers amb tocs reals i irreals", ha afegit.

Carlos Forteza, director del Principal, ha destacat, sobretot, la "veracitat" d'un elenc "molt jove i en l'esplendor de les seves carreres". El tenor Xabier Anduaga, amb tan sols 23 anys, debuta en el paper de Nemorino; i Sara Blanch interpreta Adina. En la presentació, Anduaga ha donat les gràcies al teatre per apostar per artistes joves, i a l'equip per "fer que no hagi estat molt complicat debutar en un paper". Per la seva banda, Blanch ha explicat que ha estat una "experiència bonica i un procés molt natural". La soprano catalana ha destacat el treball en equip, "molt constructiu", i ha descrit la producció com a "divertida" amb una escenografia "preciosa".

Yi-Chen Lin, molt aplaudida al mateix teatre per 'Le nozze di Figaro', governa l'orquestra; Alessio Meloni signa el disseny d'escenografia; Lorenzo Caprile, el disseny del vestuari, i Pere Víctor Rado dirigeix el cor. L'òpera es podrà veure diumenge 28 d'abril, dimecres 1 de maig, divendres 3 i diumenge 5.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF