Els premis Zirkòlika nominen Pepa Plana, Quim Girón, Atempo i Circ Pistolet

Entre els candidats als guardons també hi ha l'Ateneu Popular 9 Barris i Solfacirc

Els 8ens premis Zirkòlika de circ de Catalunya han nominat enguany un total de 21 espectacles, artistes i projectes. 'Paradís pintat', de Pepa Plana; 'Fang', de Quim Girón; 'Invisibles', del 21è Circ d'Hivern de l'Ateneu Popular 9 Barris; 'Dékoncert', de la companyia Solfacirc, i 'Quan no tocàvem de peus a terra', de Circ Pistolet, es disputaran el premi a millor espectacle de circ de carpa o sala. En la categoria de circ de carrer, s'ha nominat 'Bangaluru', de Todozancos; 'Pulso', d'Atempo Circ, i la versió de carrer de 'Quan no tocàvem de peus a terra', de Circ Pistolet.

Alba Comella, Andreu Cadadellà i Maria Cavagnero competiran pel guardó a millor artista emergent. Els dos primers, a més, estan nominats a millor número de circ juntament amb Emiliano Sánchez Alessi, Marilén Ribot i Matías Marré. A més, els Zirkòlika han seleccionat el Festival GiraCirc, la Carpa Revolució, l'Escola de Circ Saltimbanqui, l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta i l'Associació RAI en les nominacions a millor iniciativa per a la projecció del circ.

Els Premis Zirkòlika es lliuraran el 20 de desembre en la Nit del Circ, que tindrà lloc al Circ Històric Raluy. Durant la gala també s'entregarà el 4t Premi BBVA Zirkòlika de circ, que està valorat en 20.000 euros i distingirà un artista o companyia. El guanyador durà a terme el 2018 una gira per quatre ciutats catalanes.  

EDICIÓ PAPER 09/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF