Publicitat
Publicitat

Els Premis Mallorca s’editen per consolidar-se

Les obres publicades són ‘La primera vegada’ d’A.Fargas i ‘Invertida’ d’E. Baltasar

Els recuperats Premis Mallorca esperen consolidar-se després de quatre anys de no convocar-se. És per això que ahir foren publicats els guanyadors de creació literària en les modalitats de poesia i narrativa, per tal que estiguin a punt per Sant Jordi.

Els guardonats foren ahir a Palma per la presentació de l’edició de les seves obres en un acte al matí per a la premsa i a l’horabaixa en societat a Can Alcover. Les obres que publica Lleonard Muntaner (després d’haver guanyat el concurs d’edició i difusió) són la novel·la La primera vegada, del periodista Albert Fargas -“una obra d’autoficció basada en la transició política”- i el poemari Invertida, de l’autora Eva Baltasar -“un llibre en el qual faig un buidatge de mi mateixa entorn de tres grans temes: el tema universal de l’amor i, de manera especial, el desig, el jo i la Mediterrània”, va assenyalar l’autora catalana.

El vicepresident del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, va destacar que “els Premis Mallorca han de servir per promocionar i normalitzar l’ús de la llengua catalana, valorar els creadors literaris i donar impuls i visibilitat a la indústria editorial”. És per aquest motiu que va anunciar la incorporació d’una tercera modalitat en els premis de creació literària, la d’assaig, i també va anunciar el Premi Mallorca de teatre, que es convocarà des del Principal de Palma, i el Premi Mallorca de fotografia.

Per la seva banda, l’editora Maria Muntaner va agrair la recuperació dels premis, especialment el d’assaig, “molt deixat de banda en l’àmbit de l’escriptura en català”. Uns guardons que espera poder veure consolidats després “d’haver hagut de tornar a començar de zero en una trajectòria que no estava prou arrelada”, va afirmar.