LITERATURA

Els premis literaris Pare Colom presenten les novetats a Eivissa i Barcelona per augmentar-ne la difusió

L'Ajuntament d'Inca i l'editorial Lleonard Muntaner mostren 'L'inquilí' de Vicent Tur, 'Larva' de Ferran Garcia i 'Partícules' de Núria Busquet

L'Ajuntament d'Inca i l'editorial Lleonard Muntaner presentaran el pròxim 3 de març a la llibreria NoLlegiu de Barcelona les obres 'L'inquilí' de Vicent Tur, 'Larva' de Ferran Garcia i 'Partícules' de Núria Busquet, corresponents als guardonats de l'any 2017 amb els premis literaris Pare Colom. De la mateixa manera, es donaran a conèixer les bases de la convocatòria de l'any 2018. Aquest acte es repetirà el 6 d'abril a la Llibreria Mediterrània d'Eivissa. 

Ambdues activitats pretenen continuar amb la tasca d'augment de la difusió que es va començar l'any passat amb l'ajuda, mitjançant un conveni, de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC). "Després de la bona acollida de l'any passat i els resultats obtinguts pel que fa a nombre d'obres presentades i a qualitat literària, des de l'àrea de Cultura creim oportú fer un esforç conjunt per augmentar la difusió d'un dels premis amb llengua catalana amb millor dotació", ha comentat Antoni Rodríguez, tinent de batle de Cultura.

Amb tot, ja s'ha començat per part de l'Ajuntament, l'editorial Lleonard Muntaner i diversos col·laboradors la distribució de les noves bases a diversos llocs de parla catalana. Cal recordar que les obres aspirants als premis literaris Pare Colom 2018 han de ser escrites en llengua catalana i cal que siguin originals i inèdites. El termini d'admissió de les obres acabarà el dimarts dia 31 de maig de 2018 a les 14.30 h. Es constituirà un jurat per a cada categoria (narrativa, poesia i teatre). En cada cas el jurat estarà format per cinc persones de reconegut prestigi dins l'àmbit de la cultura de parla catalana. S'estableixen els següents premis per als treballs guardonats: premi de narrativa amb 3.000 €, premi de poesia amb 1.200 € i premi de teatre amb 1.200 €. Les obres distingides seran publicades per Lleonard Muntaner Editor.

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF