Miquel Àngel Maria agraeix la solidaritat i el suport per l'atac a la naveta dels Tudons

La policia espanyola ha obert una investigació per trobar els autors de les pintades al jaciment talaiòtic, un succés que ha commocionat la societat menorquina

L'atac de vandalisme que ha sofert el jaciment talaiòtic ha consternat la societat menorquina, que ara confia en les forces de seguretat de l'Estat perquè els autors d'aquest delicte siguin detinguts. Han estat afectades un total de 81 pedres del monument, que havia d'obrir el pròxim dia 23 i restarà tancat fins que estigui restaurat. El Consell Insular de Menorca, a través de Patrimoni, presentà ahir la corresponent denúncia a les dependències de la policia espanyola a Maó. 

El conseller insular de Patrimoni, Miquel Àngel Maria, reconeix que "a hores d'ara no hi ha cap pista. Quan la tinguin, primer la comunicaran al jutge. Malgrat això, hi ha molta gent que ens ofereix tot tipus d'informació, que remetem immediatament a la policia. La part positiva d'aquesta desgràcia és l'onada de simpatia i solidaritat de tots els menorquins". Maria emfasitza l'impacte que suposat l'atac a la naveta dels Tudons i és conscient que "les xarxes socials fan un paper important pel que fa a la divulgació, però també a l'hora de traslladar a l'opinió pública aquest sentiment d'estimació cap al patrimoni talaiòtic. Hi ha piulada d'ahir al meu compte personal de Twitter que ja té 15.000 visualitzacions. Tot això ho hem de transformar en positiu". 

Pel que fa a la restauració de la naveta dels Tudons, Miquel Àngel Maria avança que "a mitjans d'aquesta setmana oferirem una roda de premsa per actualitzar tota la informació sobre aquest atac al patrimoni històric. Encara no sabem què farem, dependrà de la restauradora. Veurem si en les tasques de neteja hi podran participar voluntaris". D'altra banda, la policia espanyola ja treballa per trobar els autors de les pintades. No és una investigació fàcil, ja que la ubicació dels jaciments no afavoreix una recopilació de dades àgil. Malgrat tot, la col·laboració ciutadana està garantida. 

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF