Poesia arreu de les Illes amb motiu del Dia mundial de la poesia

Diferents entitats de Mallorca, Menorca i les Pitiüses han organitzat activitats especials

Avui és el Dia mundial de la poesia, i com cada 21 de març, les diferents entitats de les Illes han organitzat activitats per retre homenatge al món de les lletres i compartir les lectures dels poetes més estimats i reconeguts.

Així, a Mallorca  es   realitzaran  activitats com el Manacor poètic, organitzat conjuntament per l'entitat  Manacor Poètic la Institució  Pública Antoni Maria Alcover i la revista ' CentxCent' . Es tracta d'un recorregut que anirà fent aturades a diferents punts, on es compartiran lectures i on també  prendran  part els Glosadors de Mallorca,  Maribel  Servera, Mateu ' Xurí'  i  Alícia  Olivares. Començarà aquest dimecres a les  18 h  a Món de Llibres, passant per Can B eia , Can Batliu, la cooperativa agrícola Simó Tort i els Pinsos Mascaró i  fins a  acabar a la posada de la família Santandreu Sureda.

A Palma, la Biblioteca Municipal Joan Alcover ha programat per avui també una lectura compartida de poemes que tindrà lloc de 19. 30  a 20. 30 h  al Casal Joan Alcover. Allà es llegirà el fragment de 'Desglaç', de Maria-Mercè Marçal. Col·laboren amb la biblioteca l'Associació de Veïns de les Veles,  AMADIP  i el Casal de Dones.

Per a dissabte, 24 de març, la Conselleria de Cultura Participació i Esports ha programat la jornada 'Viu la Cultura' amb motiu de  la inauguració  de l'edifici de Ca n' Oleo . Allà es realitzaran activitats de glosats teatre o poesia durant tot el dia.

A Menorca, la Biblioteca Pública de Maó durà a terme el recital poètic 'Deu dones en vers', en què les protagonistes seran deu poetesses menorquines, amb la qual cosa es reivindicarà també el Dia internacional de la dona treballadora, que tingué lloc el passat 8 de març.

Finalment a Formentera, s'espera la IV Trobada entre Illes de  poesia Es durà a terme avui a  les  20. 00 h  a la biblioteca Marià  Villangòmez  de Sant Francesc Xavier. L'organitza l'Obra Cultural Balear ( OCB ) i  hi   participaran  Bartomeu Ribes, Joan Ferrer, Nora Albert, Esteve  Portas , Eva Tur, Pau  Sarradell  i  Maria Teresa Ferrer.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF