Publicitat
Publicitat

Cinema

Plataforma per la Llengua creu que la nova llei del cinema perjudica el català

L'entitat assegura que la nova normativa "s'allunya de la filosofia" original i "va molt més enllà de la demanda exigida per la CE"

Plataforma per la Llengua ha denunciat aquest divendres que la modificació de la Llei del Cinema proposta per la Generalitat "no garantirà el dret dels espectadors de cinema en català", perquè no caldrà doblar o subtitular en aquest idioma les pel·lícules europees. La nova Llei del Cinema va ser presentada dia 1 d'abril per Ferran Mascarell, que està portant a terme la reforma per adaptar la llei als dictàmens de la Comissió Europea (CE).

La plataforma ha incidit en què la modificació "va molt més enllà de la demanda d'esmena exigida per la CE", perquè considera que les exigències europees "feien innecessari" eliminar l'obligació de doblar o subtitular totes les pel·lícules realitzades al continent.

Una altra de les queixes que ha presentat l'entitat és que si la llei no estableix obligacions concretes amb la indústria, "no serà possible la llibertat d'elecció dels espectadors" que preveia, entre d'altres coses, la Llei del Cinema aprovada al parlament català amb gran majoria.

L'entitat conclou que aquesta modificació "s'allunya de la filosofia de la Llei del cinema en el sentit d'equiparar el català al castellà en l'àmbit del cinema".


Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF