La plaça Major de Palma acollirà més de 40 propostes artístiques per a la Nit de l'Art "alternativa"

Arte Visión ha organitzat una jornada on hi haurà fotografia, pintura, escultura, música i dansa

Una quarantena d'artistes de totes les disciplines ompliran amb el seu art la plaça Major de Palma en la Nit de l'Art "alternativa" organitzada per Arte Visión. En la 12a edició de la jornada, els artistes que hi participen exploraran la temàtica de les connexions, les interconnexions, l'energia, la comunicació o la natura amb treballs com els de Laureana Zum, que mostrarà com és possible, a través de disciplines com la pintura, explorar l'inconscient de la persona per millorar-ne la salut.

En l'àmbit de la fotografia hi serà present el periodista i fotògraf Francisco Ubilla, guanyador de diversos premis internacionals –com el Sony World Photography Award 2017–, que mostrarà el seu darrer treball de fotografia de carrer. Per la seva banda, Pär Olson contarà com una tribu a les muntanyes de Bangla Desh ho perd tot i s'adapta a la industrialització. També entre els fotògrafs hi haurà Joan Obrador, músic i artista mallorquí que porta fotografies minimalistes on adapta colors i formes "per representar la pau, l'harmonia i la senzillesa", apunten els organitzadors en una nota de premsa.

Una de les grans apostes de la nit és la de Ricardo Cordero, que presentarà la seva fotografia inspirada en dibuixos de llum del fotògraf albanès Gjon Mili. A més, muntarà una habitació fosca a la plaça Major on mostrarà als ciutadans la seva tècnica, que es basa a utilitzar temps d'exposició llargs i diferents fonts de llum com llanternes, bengales o encenedors. Una altra de les intervencions en directe serà la d'Iván Palmer, que farà un collage dedicat a una dona. En l'àmbit de l'escultura, l'esdeveniment inclourà les obres d'Ernesto Rodríguez, Ricardo Sacco, Sílvia Félix i Pablo Ferrer, entre d'altres.

En dansa, els ballarins d'Angela Bruno Dance Factory presentaran 'Moments', una recopilació de peces de dansa i cant amb què se senten identificats. I finalment, a l'escenari de música, el productor i compositor suec Fredil Thomander, de Palma Music Studios, entre d'altres, i Calum Heaslip, un cantant de 18 anys i compositor irlandès-espanyol que va debutar amb 12 anys a 'La Voz Kids' d'Espanya.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF