Pere Joan Martorell presenta 'La memòria de l'oracle', Premi Mallorca de Narrativa 2017

Llibres Ramon Llull de Palma acollirà l'esdeveniment aquest dimarts

L'escriptor Pere Joan Martorell (Lloseta, 1972) presenta aquest dimarts la seva tercera novel·la, 'La memòria de l'oracle', amb la qual guanyà el Premi Mallorca de Narrativa 2017. 

La novel·la es publica amb l'editorial catalana Edicions de 1984 i serà la segona vegada que es treu al mercat, ja que primer la va editar l'editorial Ifeelbook, després de guanyar un concurs convocat per la Direcció Insular de Política Lingüística, amb la qual l'autor tingué algunes discrepàncies.

Martorell afirmà que l'editorial li digué que no signarien cap contracte i un advocat li va recomanar "mantenir-se'n al marge". L'editorial, en un comunicat que es pot trobar al seu web, ho desmenteix. Finalment, l'obra quedà lliure per a la reedició el desembre del 2017 i l'autor es posà en contacte amb Edicions de 1984.

Martorell, en el llibre, reflexiona sobre la condició humana en una història ambientada en la Guerra Civil i contada a través de personatges absents i presents.

"Record que eren dies foscs i freds. Dies de queixes i lamentacions que s’escampaven pels carrers del poble, aquells carrerons polsegosos i enfangats d’un poblet tan vell i cansat com l’odi o el desig. El batec emmudit dels soscaires entrava a les cases portant precs silents i resos avials. Antigues quimeres i anhels efímers. L’aire es percebia tèrbol, impur, i la claror s’esvania ràpidament, profanant la pupil·la tímida d’aquell sol agònic. Tot era nou, ancestral, estrany…I tot encara havia de succeir".

Pere Joan Martorell és autor d’una quinzena d’obres, entre les quals destaquen els poemaris 'Dansa nocturna' (2007), 'Aquest cor' (2012) i 'Mitologia' (2017). També els reculls de contes 'Art de trobar veritat' (2002) i 'Vides errants' (2013), a més de les novel·les 'Nocturn sense estrelles' (2006) i 'Llibre de les revelacions' (2007). L’any 2017 va publicar el llibre d’art 'Luis Maraver. El viatge infinit'.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF