Pep Suasi acaba la seva gira amb un concert benèfic de Projecte Home

El concert tindrà lloc el 12 de juliol a les 20 h

'Equilibrista emocional' és el títol d'un projecte musical a benefici de Projecte Home Balears fruit del pas del cantant i compositor mallorquí Pep Suasi, exlíder de Fora des Sembrat, per l’ONG fundada per Tomeu Català. Suasi va passar 18 mesos de rehabilitació i de canvis vitals. Durant aquest temps va escriure les cançons que formarien part d'un disc editat al maig de 2018 per RGB Suports. Les lletres i missatges de les cançons evoquen a les pors, la valentia i l'esperança del procés de teràpia a Projecte Home. Per això l'àlbum està dedicat als que van ajudar Suasi en el procés i als altres usuaris.

El disc 'Equilibrista emocional' es va presentar en directe al teatre municipal Xesc Forteza de Palma el primer de juny de 2018. L’espectacle, amb una escenografia del dissenyador Bita Bennàssar, ha passat durant els darrers 12 mesos per 11 teatres i espais emblemàtics d’onze localitats diferents: Valldemossa, sa Pobla, Girona, Bunyola, Esporles, Muro, Alcúdia, Sant Llorenç des Cardassar, Inca, Algaida i Palma, on acabarà aquesta gira. Per a aquest projecte musical, Suasi va formar una nova banda fixa, batejada com els Electrodomèstics, amb Tomeu Marroig a la guitarra i arranjaments musicals, Bernat Company a la bateria, Pep Estrada al baix i el teclista argentí Tito Dávila.

Cada actuació ha tingut diferents músics convidats damunt l’escenari, la majoría d’ells presents al disc. Alguns han estat habituals com Joan Toni Skarabat, Glòria Franquet, Guillem Cerdà i Àngela González. Altres de més esporàdics han estat artistes com Pep Àlvarez (Anegats), Pau Debón (Antònia Font), Lluís Vivern, BOC, Tiu, Marcel Cranc, Xanguito, Miquel Muntaner, Joan Trias, Júlia Colom, Gori Matas, Dones amb Cor, germans Martorell, Toni Cerdà, Miquel Serra i Simó Femenias (Roig!). 

El disc 'Equilibrista emocional' va rebre el premi Enderrock de la música balear per votació popular al millor disc pop-rock de 2018. Els donatius per la venda de discos, els drets d’autor generats per cançons i la venda íntegra de les entrades han anat a Projecte Home Balears, com també la del concert del 12 de juliol a les 20 h al teatre Principal de Palma.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF