La recuperació de les Pedreres de s'Hostal de Ciutadella rep el reconeixement d'Europa

El guardó coincideix amb el 25è aniversari de la fundació Líthica

La fundació Líthica - Pedreres de s’Hostal rebrà el pròxim dimarts, al Théatre du Châtelet de París, el Premi de Patrimoni Europeu dels premis Europa Nostra 2019, a la modalitat de rehabilitació del patrimoni pel projecte 'Líthica. Del paisatge oblidat al patrimoni viu', basat en la recuperació de les Pedreres de s’Hostal de Ciutadella. Europa Nostra és l’organització més representativa a Europa, amb membres de més de 40 països, pel que fa a la protecció, la defensa i la celebració del patrimoni cultural.

La fundació Líthica ha destacat la importància del guardó perquè coincideix amb el 25è aniversari de la seva creació. La presidenta de la fundació, Laetitia Lara, destaca la feina feta per totes aquelles persones que han impulsat la recuperació de l’espai: “El reconeixement és conseqüència de la tasca dels voluntaris i les ajudes que durant el temps han participat en el projecte Líthica”. Amb vista al futur, des de la fundació asseguren que “ens reafirmam en la defensa i el compromís amb la cultura, en la importància del patrimoni d’una cultura pròpia, herència i llegat que ens identifica com a societat i a gaudir de les pedreres, laberíntiques i plenes de vida”.

Lithica és una associació que va sorgir de la urgència de protegir les Pedreres de l’Hostal. Es tracta d’un espai de pedreres de marès, explotació que va finalitzar l’any 1994. Un any després, Líthica llogà les pedreres per rescatar-les i donar-hi una nova utilitat, fomentant-ne l'essència de laberint i jardí.  

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF