Palma dedica aquesta setmana a les dones escriptores

Des d'avui fins dilluns 22 es duran a terme nombroses activitats arreu de la ciutat amb els referents femenins en la creació literària com a protagonistes

Amb la finalitat de difondre les obres de les dones escriptores, el 2016 es posà en marxa la iniciativa de commemorar el Dia de les escriptores el 15 d'octubre a tot l'Estat.

A Palma, el dia s'estendrà a tota la setmana amb activitats diverses i per a tots els públics per donar a conèixer les lletres en femení i combatre la discriminació que encara avui sofreixen les dones en la cultura i particularment en la literatura. Amb la programació es dona veu a autores contemporànies i també passades i es fa una passa endavant per reconèixer-ne la producció.

Les activitats començaran aquest dilluns al capvespre amb el contacontes 'Les contadores', al centre Flassaders, que presenta al públic infantil referents femenins de la creació literària. Dissabte dia 20 es durà a terme l'acció poètica 'Mujer: palabras e imágenes' per a joves d'entre 12 i 30 anys. La poesia per, de o sobre dones es combinarà amb les creacions que realitzaran dissenyadores i il·lustradores que plasmaran les paraules en imatges.

Dilluns dia 22 l'escriptora i fundadora del Dia de les dones escriptores, Laura Freixas, oferirà una conferència titulada 'El paper de la cultura en la (des)igualtat'. La xerrada es realitzarà al centre Flassaders.

Les biblioteques municipals s'adhereixen a la commemoració de la data amb clubs de lectura, contacontes i activitats infantils dedicats a les dones escriptores. La Biblioteca de Son Ferriol donarà el protagonisme a les figures de Jane Austen i Agatha Christie. La darrera també és l'autora triada per les activitats de la Biblioteca de Son Ximelis. A Sant Jordi, es destaca la figura de Helene Hanf, a la biblioteca Josep M. Llompart, Donna Leon, i a la de Cort, George Sand, ja que enguany es commemora el 180è aniversari d''Un hivern a Mallorca'. La Biblioteca de Son Cladera dedicarà el mes d'octubre a les obres d'Isabel Allende i la de Son Sardina centrarà el seu club de lectura en l'escriptora sueca de novel·la negra Asa Larson.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF