Palma celebrarà la primera Literanit aquest dissabte

Aquesta nova festa de la lectura commemorarà el 75è aniversari de la mort d'Antoine de Saint-Exupéry amb una lectura continuada en una vintena de llengües d''El petit príncep'

Continuant amb la idea d'iniciatives com la Nit dels Museus o la Nit de l'Art, la Institució Francesc de Borja Moll ha impulsat la Literanit, la festa de la lectura, que se celebrarà als carrers de Palma aquest dissabte 28 de setembre. L'objectiu és "apropar la lectura a diferents públics en horaris i llocs no habituals per tal de captar l’atenció de nous públics i lectors", expliquen els organitzadors en una nota de premsa. 

Literanit serà un acte intercultural en què participaran una vintena de comunitats lingüístiques i culturals de Mallorca amb el català com a fil conductor i inclusiu. Aquesta riquesa de llengües i cultures es veurà reflectida en la lectura continuada d’'El petit príncep', per commemorar el 75è aniversari de la mort del seu autor, Antoine de Saint-Exupéry. Es tracta del segon llibre més traduït de la història (més de 250 idiomes).

Abans, a les 18 h, es farà la lectura del pregó inaugural, a càrrec de l'escriptor Sebastià Portell, a la plaça de la Porta Pintada de Palma, seguida de l’actuació de contes d’Àfrica en català a càrrec de Víctor Uwagba. En la seva primera edició, Literanit comptarà amb els escriptors Gabriel Janer Manila i Sebastià Portell, la glosadora Maribel Servera, els cantautors Biel Font i Joan Manel Vadell; els poetes Glòria Julià i Damià Rotger, els conta-contes Patricia Picazo i Víctor Uwagba, els intèrprets teatrals Diego Ingold i Fábrica de Monstruos, d'Alexandra Palomo, i traductors com Elisabet Abeyà, entre d’altres.

Les activitats que formen part de la programació tenen lloc tant a llibreries com en espais poc habituals: bars, el carrer, el transport públic... L'esdeveniment té el suport de la Direcció de Promoció Sociocultural del Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma i l’EMT. Hi col·laboren el Gremi de Llibreters de Mallorca, l’associació Refugees Welcome i les llibreries Embat, Espai Caramulls, Metrópolis, Lluna i Quart Creixent, així com els bars Café A Tres Bandas, La Tertúlia i In Café.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF