CULTURA POPULAR

Palma, capital dels gegants i capgrossos

Una trentena de figures participaran dissabte al matí a Ciutat en la XX edició de la Trobada de gegants de Palma i X de Mallorca

Palma es convertirà aquest dissabte en la capital dels gegants i els capgrossos. 19 colles 34 figures participaran en la XX edició de la Trobada de gegants de Palma i X de Mallorca, que prendrà els carrers més cèntrics de Ciutat.

Prop de mig miler de participants assistiran a la cercavila, que es realitzarà dissabte al matí. Els actes, però, començaran el divendres, amb la cloenda de la II Mostra de foc i màscares de dimonis i de gegants de Mallorca. Des del Centre d'història i cultura militar de les Balears, seu de la mostra, sortirà la desfilada de colles i gegants pel carrer de Sant Miquel, la plaça de la Porta Pintada i la plaça d'Espanya, on hi haurà una encesa de pirotècnia de cada una de les bèsties participants.

Així, per celebrar els 20 anys de la trobada de gegants de Palma, una cercavila sortirà del Centre de cultura militar a les 9.15 hores. La cercavila anirà pel carrer de Sant Miquel, la plaça Major, el carrer de Colom, la plaça de Cort i el carrer del Conquistador, i acabarà a la plaça de la Reina. 

La plaça de la Reina acollirà l'acte de benvinguda a les colles. Pau Tomàs Ramis, autor del llibre 'Els gegants de Mallorca', serà el mestre de cerimònies de la plantada dels gegants. La jornada acabarà amb balls del Grup Al-Riyad, a més dels Gegants de la Sala i, finalment, es realitzarà una ballada conjunta de les colles de gegants.

Cal destacar que els gegants de Santa Margalida i els de Consell participaran per primera vegada en una trobada organitzada per l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca, la qual ha estat presentada aquest dijous per la regidora de Participació Ciutadana de Palma, Eva Frade, la directora general de Presidència i Relacions Institucionals del Consell de Mallorca,  Elena Ramis, i el cap de colla dels Geganters de la Sala, Pep Toni Moyà.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF