Palma celebrarà Sant Jordi amb 69 paradetes, activitats per a infants i actuacions musicals

El Gremi de Floristes col·laborarà per primera vegada amb el Gremi de Llibreters

El Gremi de Llibreters ha presentat aquest dimarts l'edició 2019 de Sant Jordi, que es durà a terme el pròxim dimarts 23 d'abril, i en la qual hi haurà un total de 69 paradetes de llibres i associacions repartides al llarg del recorregut entre les places de Cort i d'Espanya.

A més, el programa d'activitats arribarà ben farcit per aprofitar les vacances escolars, amb recitals, signatures de llibres, contacontes, música i cercaviles. Una de les novetats d'enguany serà la presentació de la Poeteca i la Poetraca, impulsades per la Fundació Mallorca Literària. També seran protagonistes les actuacions musicals de Nou Romancer, amb l'espectacle 'De cantar versos', Jansky i Marga Rotger.

La majoria de les activitats de la diada es duran a terme a tres escenaris: la Institució Moll, a la plaça de Cort, amb propostes relacionades amb llibres emblemàtics; l'escenari de la Fundació Mallorca Literària, a la plaça Major, i la plaça de la Porta Pintada de Palma.

Una altra de les novetats d'enguany és que el Gremi de Floristes col·laborarà per primera vegada amb el Gremi de Llibreters de Mallorca. D'aquesta manera, els floristes seran presents en el recorregut oficial pel centre de Palma al llarg de tota la jornada. Hi haurà nou floristeries que vendran la tradicional rosa de Sant Jordi.

La diada es durà a terme entre les 9 h i les 21 h. A més de paradetes de llibreters, també hi acudiran editorials, associacions i entitats. A més, les llibreries agremiades faran un 10% de descompte en tots els seus llibres, una oferta que només serà vigent el dimarts 23 d'abril.

El recorregut de les paradetes partirà de la plaça de Cort i passarà per la plaça Marquès del Palmer, la plaça Major, el carrer de Sant Miquel, la plaça de la Porta Pintada, la plaça d'Espanya, el carrer dels Oms i el Born.

"Els llibreters esperam amb ganes aquest dia des de sempre perquè ens permet tenir un contacte directe amb el lector. A més, els escriptors poden dedicar moments especials als seus lectors amb les signatures de llibres", ha assenyalat la presidenta del Gremi de Llibreters de Mallorca, Maria Barceló, durant la presentació de les activitats de Sant Jordi.

Quant a la nòmina d'autors que signaran llibres, enguany destaca per la seva quantitat: Llonovoy, Rosa Calafat, Maria Antònia oliver, Jaume Santandreu, Joan Miquel Oliver, Pere Perelló, Llorenç Romera, Laura Gost, José Carlos Llop, Bàrbara Duran, Àngel Terron, Tomàs Vibot, Joan Perelló, Andreu Martorell, Jordi Bayona, Gabriel Bassa, Bartomeu Mestre i molts més signaran llibres al llarg de la jornada.  

El programa d'activitats, aquí:

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF