Palència ja té el seu propi 'Eccehomo': polèmica per la restauració d'una imatge de la façana d'un edifici emblemàtic

El pintor Antonio Capel denuncia que la imatge sembla "un personatge de dibuixos animats"

Palència ja té el seu particular Eccehomo i se suma a la llista de municipis espanyols que tenen restauracions peculiars d'elements artístics. El pintor Antonio Capel ha sigut qui ha denunciat a través de les xarxes socials com ha quedat la restauració d'una imatge de la façana d'un edifici emblemàtic, que acull la seu d'Unicaja, al número 9 del carrer Major de la ciutat de Castella i Lleó.

Capel tira d'ironia per qualificar d'"obra mestra" la nova imatge, que substitueix l'anterior, que en una reforma va resultar malmesa i va caure. "Sembla un personatge de dibuixos animats", diu el pintor, que carrega contra qui ha fet la reforma, però també contra qui l'ha encarregat i "s'ha quedat tan ample" quan ha vist el resultat. 

Fins que Capel no ha desvelat la reforma, ningú se n'havia adonat. I és que la imatge està situada a la part alta de l'edifici i, per tant, cal fixar-s'hi molt per veure-ho a simple vista. 

Una dona de 80 anys destrossa un Crist pintat en una església de Saragossa

La restauració d'aquesta imatge recorda la que va tenir lloc a Borja el 2012. La ciutat aragonesa es va fer famosa per la restauració d'una pintura mural d'un eccehomo al Santuari de la Misericòrdia de Borja. 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF