Publicitat
Publicitat

INSTITUCIONS

El Palau de la Música encara la seva refundació

El director general del Palau de la Música, Joan Oller, vol extirpar els mals costums que havia adquirit la institució amb l'anterior direcció. I el primer pas és la transparència. Ahir la presidenta de l'Orfeó Català, Mariona Carulla, i Oller van fer pública la proposta de pla estratègic 2012-2015 que aquest mes presentaran als socis i que exposaran en assemblea abans d'acabar l'any, perquè s'aprovi.

El canvi principal, que s'aplicaria l'1 de gener del 2012 i que ja s'havia anunciat, és la refundació de les quatre entitats que formen el Palau de la Música (el Consorci del Palau, la Fundació de l'Orfeó, l'Associació Orfeó Català i el Cor de Cambra) en una de sola, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, en la qual estarien representats l'Orfeó Català, els mecenes i les administracions públiques.

Oller va resumir les línies del seu pla estratègic com "un retorn als valors fundacionals que van construir l'entitat: excel·lència, participació, compromís social i catalanitat". De les novetats anunciades ahir n'hi ha que ja s'han dut a terme, com la unificació de la direcció del Cor de Cambra i de l'Orfeó en la figura de Josep Vila i el trasllat de l'Escola Coral de l'Orfeó dins del mateix Palau. Entre els projectes, hi ha la creació d'una comissió de lectura, encapçalada per Ros Marbà, i de la figura del director resident, que serà Joan Guinjoan. L'objectiu d'Oller és que l'Orfeó augmenti l'activitat pròpia a la sala gran del 18% actual al 30% per controlar més la programació, tot i que ha insistit que el Palau es llogarà a tothom que el pugui pagar. La botiga de souvenirs es traslladarà dins el Palau, es farà una oferta pròpia de concerts per a turistes i hi haurà visites específiques per a famílies i públic autòcton.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF