El PP insisteix en "recuperar el castellà" en els premis literaris de Mallorca

El candidat al Consell, Llorenç Galmés, s'ha referit a la inclusió del castellà en els Premis Mallorca de Creació Literària, ja que "molts mallorquins s'expressen millor" en aquesta llengua

El Partit Popular insisteix a incloure la llengua castellana en els premis de creació literària que s'entreguen a l'illa si arriben a governar a les institucions. Fa unes setmanes, posaven en el punt de mira els Ciutat de Palma de Narrativa i Poesia, ara ha tocat el torn als Premis Mallorca de Creació Literària.

El candidat a la presidència del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat aquest divendres, la seva intenció de recuperar el castellà per als Premis Mallorca de Creació Literària i al fet que la Diada de Mallorca torni a celebrar-se, institucionalment, el 12 de setembre. En aquest sentit, ha assenyalat que "el que ha fet el Pacte és un atac a la creació; molts mallorquins s'expressen millor en castellà".

Galmés, en una entrevista a EsRadio971 i que el partit recull en un comunicat, ha volgut remarcar que "el nostre projecte per al Consell de Mallorca és el mateix que el de Pablo Casado, adaptat a la nostra realitat insular".

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF