L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears musica poemes de Llompart

'Solcant l'aire' és un cicle de tres concerts, a cada una de les Illes, per commemorar l'Any Llompart

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) interpretarà tres concerts amb el títol 'Solcant l'aire' per commemorar l'Any Llompart. Es tracta d'una selecció de poemes organitzats per eixos temàtics constants en la seva obra: nostàlgia i infantesa, mort, terra o pàtria, musicats amb l'obra de compositors que històricament o geogràfica comparteixen el seu treball amb Josep Maria Llompart.

Aquest dimecres s'han presentat a Can Oleo els tres concerts, que tindran lloc al teatre Principal de Palma el 14 de setembre –suposarà l'estrena de la temporada–, el 12 d'octubre al Club Diari d'Eivissa i a la sala Noble del Palau de Can Saura de Ciutadella el 20 d'octubre. Tots seran a les 20 h i gratuïts, amb la intenció d'acostar l'obra de l'escriptor al públic majoritari.

La directora general de Cultura, Joana Català, ha comentat que, "des del moment en què es va constituir la comissió de l'Any Llompart, ens vàrem comprometre a fer un concert amb la Simfònica amb una selecció dels seus poemes. En la recerca de les composicions musicals locals que acompanyarien el recital, s'hi han implicat el gerent i el director artístic de l'OSIB".

Pablo Mielgo, director titular de l'OSIB, ha explicat que els eixos temàtics de l'obra seleccionada de Llompart han influenciat en l'orquestració, amb l'elecció de peces de Baltasar Samper, Jaume Mas Porcel, Xavier Montsaltvatge i Enrique Granados.

Els rapsodes Joan Manel Vadell i Miquel Àngel Torres, acompanyats per Marta Cuesta, posaran veu a les paraules de Llompart. Torres ha expressat que "quan començaren a indagar en el món de Llompart, varen apreciar que la tria de poemes és un tast del que pot ser la seva l'obra".

"'Solcant l'aire' és el primer espectacle de la programació del teatre Principal de Palma, un avançament de la nova temporada, cosa que omple de satisfacció el departament de Cultura", ha expressat Rafel Creus abans d'oferir un breu tast de l'obra de Llompart en veu de Joan Manel Vadell i Miquel Àngel Torres al pati de Can Oleo.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF