L'Orquestra Simfònica commemorarà el Dia d'Europa interpretant-ne l’himne en un vídeo

El Centre Balears Europa ha preparat un concurs musical i un vídeo infantil sobre els valors europeus

El Govern commemorarà aquest dissabte el Dia d'Europa amb l'Orquestra Simfònica interpretant-ne l’himne en format vídeo. A més, han preparat un concurs musical i un vídeo infantil sobre els valors europeus. Aquestes són les principals activitats a través d’internet que enguany ha organitzat el Centre Balears Europa. A més, com ja és costum, la seu de la Presidència del Govern, així com l'edifici de l’Ajuntament de Palma, s’il·luminaran de color blau.

Enguany, a conseqüència de la situació derivada la pandèmia del covid-19, el CBE ha adaptat el programa d’activitats amb motiu del Dia d’Europa a internet. Com a acte central, el CBE té el concert en format de vídeo de l’OSIB, amb la participació de la coral de la UIB, una interpretació de l’últim moviment de la novena simfonia de Beethoven, l’himne d’Europa, que es podrà seguir demà a través de la pàgina web del CBE (www.cbe.es) i les xarxes socials.

A més, també ha organitzat el concurs musical ‘Treu la teva millor versió’, al qual s’han presentat 40 versions (11 grups adults, 6 solistes adults, 20 solistes infantils i 3 grups infantils) interpretant l'himne. Els premis per als guanyadors són de 100 euros per als solistes i de 400 euros en el cas dels grups musicals. Demà, dia 9, es faran públics els guanyadors.

El concurs s’ha adreçat a tot tipus de músics, professionals, estudiants, professors, membres de conservatoris, escoles de música o bandes municipals, entre d’altres. El jurat d’aquest concurs està format pels tres directors dels conservatoris professionals de Música i Dansa de Mallorca, de Menorca i d’Eivissa i Formentera, el director de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i el president de Joventuts Musicals de Sóller i cap d’estudis adjunt del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Així mateix, el CBE també ha elaborat el conte en vídeo infantil Units en la diversitat, que pretén apropar als nins els valors de la Unió Europea. Cada any s’organitza una activitat infantil, i a causa de les circumstàncies actuals, s’ha fet aquest vídeo, que es difondrà en col·laboració amb més de 30 biblioteques municipals de municipis de les Illes.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF